Grosu explică de ce nu a avut contracandidat la șefia PAS și „fisurile” din partid

Membrii Partidului Acțiune și Solidaritate poartă discuții aprinse la partid, însă nu este vorba despre „fisuri”, susține președintele proaspăt ales al formațiunii, Igor Grosu. „Noi discutăm și în contradictoriu și aprins la partid problemele sau strategiile pe care ni le propunem, asta nu înseamnă că sunt disensiuni”, a declarat acesta la o emisiune de la postul național de radio. Acesta a explicat și motivul pentru care nu au fost alți candidați la șefia PAS.

Foto: PAS

„Noi discutăm și în contradictoriu și aprins la partid problemele sau strategiile pe care ni le propunem, asta nu înseamnă că sunt disensiuni. Fiecare reformă, acțiune trebuie mai întâi interiorizată, să obții suport pe interior după care să ieși în public și să ai certitudine că lucrurile o să fie susținute.

De aceea, această cultură de a discuta de a polemiza pe interior nu o privim ca fisuri în cadrul partidului. Noi am trecut prin botezul primei electorale mai dure”, a spus acesta.

Întrebat de ce a fost singurul candidat la șefia PAS, Igor Grosu a spus că echipa care o conduce este foarte omogenă, iar în urma mai multor discuții aceștia nu au văzut necesitatea de a mima alegerile.

„Unica opțiune a fost o moțiune. Am prezentat-o pentru care puteai să votezi pentru sau contra prin vot secret. 855 au votat pentru, 13 contra, 4 nu au fost valabile, este democrație, oamenii au viziunea lor ceea ce este bine”, a adăugat acesta. 

În această duminică, Igor Grosu a luat ales președinte al PAS.


Pub