Circa 250 de soldați de la Azovstal au depus armele. Autoritățile ucrainene: A fost singura soluție pentru a salva apărătorii Mariupolului

Peste 250 de soldați de la Azovstal și-au depus armele în ultimele 24 de ore, potrivit ministerul Apărării rus scrie Radio Sputnik. Totodată, autoritățile ucrainene speră că-i vor putea întoarce și declară că aceasta a fost singura soluție pentru a salva apărătorii Mariupolului.

Foto: unian.net

„Operațiunea va continua până la întoarcerea acestora pe teritoriul controlat de Ucraina. De asemenea, am mai raportat că deblocare militară, din păcate, este imposibilă în această situație, iar o formulă mai potrivită de salvare nu există la moment. A fost singura cale de ieșire”, a declarat Ana Maliar, adjuncta ministrului Apărării din Ucraina.

Aceasta a mai spus că autoritățile ucrainene cunosc numărul soldaților care au rămas la uzină, însă acesta nu poate fi spus până la finalizarea operațiunii de salvare.

Potrivit unian.net, la data de 16 mai de la uzina metalurgică Azovstal au fost evacuați 53 de soldați gravi răniți, iar alte 211 de persoane au trecut prin coridoarele umanitare în Elenovka.


Pub