(foto) Maia Sandu s-a văzut cu Charles Michel, la Bruxelles: Am vorbit despre evoluția riscurilor de securitate din regiunea noastră

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se află acum într-o vizită de lucru la Bruxelles. Șefa statului a publicat primele imagini din cadrul acesteia. „M-am bucurat să-l revăd, la Bruxelles, pe Charles Michel, președintele Consiliului European, care a vizitat recent țara noastră în semn de solidaritate cu eforturile umanitare ale cetățenilor și autorităților RM în contextul războiului din Ucraina”, a scris Sandu. „Agenda de integrare europeană a RM”, printre subiectele discutate.

Foto: Fb/ Maia Sandu

„Am vorbit despre evoluția riscurilor de securitate din regiunea noastră, i-am mulțumit pentru sprijinul oferit de Uniunea Europeană pentru gestionarea fluxului de refugiați și pentru depășirea consecințelor economice și sociale nefaste ale războiului.


Am discutat, de asemenea, despre agenda de integrare europeană a Republicii Moldova. Acordarea statutului de țară candidată Moldovei va reprezenta un semnal de încurajare și de sprijin pentru programul de reformare a țării noastre după model european”, a scris Maia Sandu pe Facebook.


Mâine Maia Sandu va ține un discurs în plenul Parlamentului European, iar la ora 15.30 - o conferință de presă comună cu Roberta Metsola, președinta Legislativului UE.

Iar pe data de 19 mai, Sandu se va întâlni, la Paris, cu Emmanuel Macron, președintele Republicii Franceze.

În acest context, analistul Politic Dionis Cenușa sugerează președintei Maia Sandu să fie atentă la „cum se poziționează în raport cu reperele lui Macron pentru viitorul european al țărilor asociate din Est”. „Orice susținere efervescentă a acestuia vizavi de extinderea lentă a UE spre Est poate genera noi motive pentru animozități între Chișinău și Kiev”, susține politologul.


Pub