(FOTO) Caravana Europeană la Ungheni a adunat mii de oameni. Târg de produse autohtone și concert de Vali Boghean

17 Mai 2022, 14:36
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
17 Mai 2022, 14:36 // Actual //  MD Bani

În cadrul Zilelor Europei, Caravana Europeană a ajuns la Ungheni unde a avut loc un târg de produse autohtone, dar și un concert susținut de Vali Boghean Band. Evenimentul a fost organizat de Banca Europeană de Investiții (BEI) cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.

În cadrul evenimentului s-au adunat 2.500 de persoane care au avut posibilitatea să ocazia să cunoască mai mulți beneficiari ai proiectului „Livada Moldovei” care și-au adus produsele în cadrul târgului organizat. Oaspeții au putut comercializa fructe uscate, mere, căpșuni, produse din cătină, miere de albine, vin, levănțică, miez de nucă și alte produse.

La eveniment a fost prezent șeful reprezentanței BEI în Republica Moldova, Alberto Carlei, care a vorbit despre importanța susținerii producătorilor agricoli din țară.

„Zilele Europei reprezintă o perioadă specială și este momentul să ne amintim de valorile europene care ne unesc în pace și solidaritate. Dincolo de finanțarea infrastructurii strategice din întreaga țară, BEI, Banca Uniunii Europene, sprijină mult și sectorul agricol din Moldova, care este inima și mândria țării. „Livada Moldovei” este un exemplu excelent de impact asupra economiei reale și a sectorului agricol al împrumuturilor acordate de BEI în combinație cu asistența tehnică a UE”, a declarat Alberto Carlei.

Caravana Europeană va ajunge pe 22 mai la Soroca, iar pe 5 iunie – la Ștefan Vodă.

„Livada Moldovei” este o linie de credit în valoare de 120 de milioane de euro, care sprijină activitățile din întregul lanț valoric horticol, de la producere și procesare până la ambalare și comercializare. Programul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Băncii Europene de Investiții.

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Iubitorii de peisaje idilice beneficiază de un nou top al plajelor cu cele mai albastre ape din lume, realizat de o companie pentru închirierea de case de vacanță, transmite Rador. Autorii clasamentului au dorit să se bazeze pe criterii științifice, iar pentru aceasta au întocmit mai întâi o listă lungă cu cele mai populare și mai frumoase plaje din lume, după care a urmat analiza culorii apelor.

În acest scop, au preluat imagini brute, neprelucrate ale plajelor de pe Google Maps și apoi, folosind instrumentul digital pipetă pentru potrivirea culorii, au determinat nuanța exactă a apei pe care mai apoi au comparat-o cu nuanța declarată oficial ca fiind cel mai intens albastru (YInMn Blue).

În urma acestei analize, pe primul loc, s-a situat plaja Pasqyra (Mirror Beach) din apropiere de stațiunea Saranda din Albania. Urmează apoi două plaje grecești: Bouka de lângă orașul Messini din Peloponez și Kassiopi din Corfu.

Pe locul al patrulea se află Plage de la Vernette din Franța, urmată de plaja Kaputas din Turcia.

Top zece este completat de alte trei plaje grecești: Voulisma, situată pe locul șase, Foki, situată pe locul șapte și Ombros Gialos pe locul nouă, precum și de o plajă din Portugalia, Praia do Carvalho (locul opt) și una din Spania, Los Lances Beach, situată pe locul zece.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău