Trupa Zdob și Zdub și Frații Advahov au primit distincția „Meritul Diplomatic” din partea MAEIE

Zdob și Zdub
Foto: Nicu Popescu/Facebook

Trupa Zdob și Zdub și Frații Advahov au primit distincțiile „Meritul Diplomatic” din partea Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Ministrul Nicu Popescu a menționat că i-a găzduit astăzi pe interpreți la Ministerul Afacerilor Externe.

„Le-am transmis artiștilor noștri toată aprecierea și admirația pentru prestația excelentă din cadrul concursului. Milioane de europeni au fredonat și dansat pe ritmurile de folclor și rock’n’roll a piesei «Trenulețul». Pentru țara noastră, diplomația culturală constituie un instrument eficient pentru promovarea valorilor și identității noastre, iar formația Zdob și Zdub și Frații Advahov prin prestația lor de excepție au dovedit că sunt adevărați ambasadori ai culturii noastre”, a menționat Nicu Popescu.

Acesta a adăugat pe final că le-a acordat formației Zdob și Zdub și Fraților Advahov distincțiile „Meritul Diplomatic”, gradul III.

Foto: Nicu Popescu/Facebook

Amintim că Republica Moldova, reprezentată de către formația Zdob și Zdub și Frații Advahov, a ocupat poziția 7 la ediția din 2022 a Eurovision Song Contest. Deși după votul juriului doar patru țări au oferit puncte Moldovei, publicul din Europa ne-a plăcut și am ocupat locul 2.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente