image
Sursa foto: Marcel Cenușa//Facebook

Președintele raionului Cahul, Marcel Cenușa, cercetat penal în dosarul licitațiilor trucate, demis din funcție

Președintele raionului Cahul Marcel Cenușa a fost demis astăzi din funcție. Decizia a fost aprobată de Consiliul raional Cahul cu 24 de voturi „pentru”.

Tot astăzi a fost demisă și vicepreședinta raionului Cahul, Valentina Șevcenco.

Precizăm că Marcel Cenușa a fost plasat pe data de 3 mai sub control judiciar pentru 60 de zile în dosarul licitațiilor trucate.

Amintim că pe data de 4 aprilie nouă persoane din Cahul au fost reținute de către procurorii anticorupție și ofițerii Direcției generale teritoriale Sud a CNA în cadrul mai multor cauze de corupere pasivă, activă și abuz de serviciu. Printre reținuți se numărau președintele raionului Cahul, primarul unei localități, șeful și un angajat al direcției Construcții din cadrul Consiliului raional, un specialist al direcției Achiziții publice, dar și 4 reprezentanți ai unor agenți economici. Aceștia sunt bănuiți că ar fi prejudiciat bugetul raional cu peste 1 milion de lei, în urma unor achiziții trucate.

Interimatul funcției va fi ocupat de către Nicolae Dunas, consilier raional ajuns în Consiliul raional Cahul pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate. Nicolae Dunas este consilier raional în 2 mandate consecutive.

Noutăţile partenerilor

comentarii: