O fetiță de un an a murit la spital după ce o creangă dintr-un copac a căzut peste căruciorul ei

alunelul
Foto: KP.md

O fetiță de un an a murit azi la spital după ce o creangă dintr-un copac a căzut peste căruciorul ei. Incidentul s-a produs în jurul orei 11.00 în parcul Alunelul din Chișinău.

Echipa #diez a contactat-o pe ofițera de presă a IGP, Diana Fetco, pentru a afla mai multe detalii. „Copila se afla în parc cu bunica în timp ce părinții ei se aflau la un târg din apropiere. La fața locului s-a deplasat o ambulanță, însă fetița de un an a decedat la spital. În urma acestui caz tragic, poliția s-a autosesizat și a pornit automat un dosar penal, pentru că e vorba de deces. Vom interoga martorii, instituțiile responsabile.”

Primăria Chișinău a reacționat la caz spunând că „Întreprinderea Municipală Spații Verzi a a solicitat de la Agenția de Mediu curățarea și defrișarea a 170 de arbori. Agenția de Mediu nu a dat permisiunea și au dat acceptul doar pentru curățarea și defrișarea a 70 de copaci, în rest, au refuzat.

Primăria Chișinău este alături de familie și se implică pentru a ajuta.

Informăm că Întreprinderea municipală Spații Verzi din cadrul primăriei nu are dreptul și nu poate să realizeze curățarea și defrișarea copacilor de pe teritoriul municipiului, deoarece este nevoie la fiecare caz separat, adică la fiecare copac, să fie solicitare către Agenția de Mediu.

Procedura birocratică poate dura până la o lună. În ultima perioadă, solicitările transmise către Agenția de Mediu sunt examinate și durează trei luni.

Primăria Chișinău va deschide o anchetă internă pe acest caz”, se arată în comunicat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente