‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleExportatori: Avem cozi imense la trecerea frontierei, nu putem îndeplini obligațiunile contractuale. Pierderile sunt...

Exportatori: Avem cozi imense la trecerea frontierei, nu putem îndeplini obligațiunile contractuale. Pierderile sunt foarte mari

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Situația din Ucraina a perturbat în ansamblu comerțul internațional zonal, fapt manifestat printr-o creștere mai mult decât semnificativă a fluxului de transport prin punctele vamale de trecere a frontierei Sculeni, Leușeni și Giurgiulești.

Potrivit companiilor exportatoare, traficul sporit de camioane cu marfă în punctele menționate de trecere a frontierei generează cozi imense.

„Avem un regim de așteptare care variază între 3 și 5 zile pe sensul de ieșire. Operațiunile de export ale operatorilor naționali se desfășoară foarte dificil, condiții în care, agenții economici care au încheiate contracte de export a mărfurilor nu-și pot îndeplini în termen obligațiile și suportă pierderi colosale în acest proces”, au menționat reprezentanții companiilor de export.

Potrivit acestora, în cazul în care regimul de trecere al frontierei nu va fi îmbunătățit prin fluidizarea traficului transportului de mare tonaj, antreprenorii locali care au depozitat cereale pentru a le vinde ulterior la export, se pot trezi în situația în care nu vor reuși să pregătească depozitele (elevatoarele) pentru sezonul nou de recoltare.  

„Exportul de mărfuri poate fi efectuat doar prin PVFI Sculeni, Leușeni și Giurgiulești, astfel solicităm identificarea unei soluții inclusiv de a folosi oportunitatea efectuării operațiunilor de transport a mărfurilor prin intermediul PVFI Costești, Cahul, Criva, etc”.

Unele companii sunt gata să contribuie și cu suport financiar pentru crearea infrastructurii necesare realizării exporturilor în punctele vamale de trecere a frontierei.

În acest context, dar și ținând cont de faptul că noua campanie de recoltare începe aproximativ peste o lună de zile, companiile exportatoare solicită intervenirea autorităților pentru facilitarea exporturilor.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›