Ce trebuie să știi dacă vrei să începi o carieră în domeniul IT

12 Mai 2022, 11:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
12 Mai 2022, 11:35 // Actual //  Lupu Eduard

„Învață acum, achită după angajare!” Cu acest mesaj vine Click School, proiectul destinat persoanelor care vor să învețe programare. Proiectul este unul nou, iar echipa Click a elaborat o serie de întrebări și răspunsuri despre cursul Click.

Pot aplica la cursul Full Stack dacă sunt începător în domeniul IT?

Da. Și pentru a înțelege mai bine termenii din cursul Full Stack, te sfătuim să treci cursul gratuit “Introducere în domeniul IT”. Acest curs este conceput pentru a-ți oferi o idee despre ce este programarea și dacă este potrivită pentru tine. Disponibil gratis după înregistrare pe site-ul clickschool.org

Cât timp am nevoie să dedic cursului?

Îți recomandăm să dedici cursului 8 ore pe săptămână. Această recomandare are scopul de a te pregăti cât mai bine pentru angajare în domeniul IT după finalizare.

Pot studia la Click School dacă am un loc de muncă full time?

Da. Suntem potriviți pentru oricine își dorește o carieră în IT. Cursurile noastre se desfășoară online, seara, potrivite persoanelor angajate full-time sau remote.

Dacă, din orice motiv, nu reușești la una din sesiunile din timpul săptămânii, atunci ai posibilitate să revezi înregistrarea. Pentru asistență suplimentară avem o sesiune opțională.

Care sunt criteriile de selecție la curs?

  • Urmarea cursului gratuit de “Introducere în domeniul IT” (25 ore) disponibil pe site-ul clickschool.org
  • Cunoașterea limbii engleza

Cu toate acestea, nu ai nevoie de cunoștințe suplimentare de a scrie cod, iar începătorii sunt bineveniți. De asemenea, te poți înscrie în cursul Full Stack fără a finaliza cursul nostru de Introducere în domeniul IT, dar va trebui totuși să îl finalizezi înainte de data începerii orelor.

De asemenea, planificăm și cursuri de limbă engleză pentru persoanele care nu sunt atât de încrezute în cunoștințele lor.

Cursul se petrece în timp real?
Optăm pentru un mod de predare inovator, accesibil pentru oricine și oriunde. Cursurile noastre sunt 100% online, part-time și cu mentori pasionați de domeniu.

De ce am nevoie pentru curs?
Îți recomandăm să ai un calculator cu ecran de cel puțin 13 inchi și 8GB RAM și conexiune la internet.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 13:02
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
28 Mart. 2024, 13:02 // Actual //  bani.md

Salariile mici, fluctuația mare de cadre și sistemul birocratic sunt doar câțiva din factorii care provoacă criza de cadre din administrația publică, au afirmat invitații emisiunii „Consens Național” difuzată luni, 25 martie curent, la RLIVE TV.

Veaceslav Ioniță, expert în domeniul administrației și finanțelor publice, și Stella Jemna, fostă șefă de Cabinet al prim-ministrei Natalia Gavrilița, reprezentantă de țară a Fondului regional de investiții WNISEF, sunt de părere că statul trebuie să își revadă politicile pentru a înțelege de câți funcționari are nevoie și care este nivelul lor de pregătire.

„Noi dispărem, ei se înmulțesc. Astăzi sunt mai puțini funcționari decât acum 20 de ani, dar raportați la numărul de populație care a mai rămas în țară ei sunt mai mulți pe cap de locuitor. Statul și-a redus din competențele sale și a digitalizat multe servicii și acum ar fi bine să fie regândit și sistemul de administrare la nivel central și local”, a menționat Veaceslav Ioniță.

Stella Jemna a afirmat că autoritățile trebuie să-și revadă structurile administrative și să investească mai mult în pregătirea noilor funcționari. Potrivit ei, tinerii nu sunt gata să acceadă în funcții manageriale, iar cei cu experiență nu sunt deschiși pentru cooperare.

„Ceea ce se întâmplă cu forța de muncă din administrație astăzi este radiograma la ceea ce nu s-a făcut în ultimii 30 de ani. Faptul că noi nu am investit în acești oameni, că mulți dintre cei care lucrează în ministere nu sunt calificați este rezultatul politicilor unui stat. Este foarte important să avem centre de calificare moderne deoarece ceea ce se învață acum nu mai este relevant”, a afirmat fost șefă de cabinet al prim-ministrei Natalia Gavriliţa.

Potrivit unui studiu realizat de Institutul pentru Inițiative Strategice, fiecare al cincilea post din Guvern este vacant. Cele mai afectate sunt ministerele Culturii și Mediului care duc lipsă de aproximativ 30 la sută din numărul de angajați. Fiecare al patrulea post este vacant și în cadrul ministerelor Sănătății, Finanțelor și Afacerilor Externe. Cel mai bine asigurat cu cadre este Ministerul Educației și Cercetării care are vacante 11 la sută din posturi.

Studiul IPIS a fost realizat în cadrul inițiativei „Administrarea social responsabilă a finanțării externe”, în parteneriat cu Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, cu suportul Fundației Soros Moldova.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău