Moldovagaz „roagă insistent” consumatorii să achite facturile și să examineze posibilitatea achitării în avans

Facturi
Foto: diez.md

Moldovagaz a venit cu o adresare către consumatorii de gaze naturale unde îi roagă insistent să achite facturile la timp, dar și să examineze posibilitatea achitării în avans pentru gazele naturale care urmează a fi consumate în lunile ce urmează.

„În scopul asigurării funcționării continue a sistemului de gaze naturale al republicii, SA «Moldovagaz» urmează să respecte corespunzător obligațiile contractuale de plată asumate față de furnizorul extern de gaze naturale. Acestea presupun achitarea integrală, până la data de 20 a lunii de gestiune, a contravalorii gazelor naturale consumate în luna precedentă și 50 % din valoarea gazelor naturale contractate pentru luna curentă.

Ținând cont de situația creată pe piața gazelor naturale și întru asigurarea respectării de către SA «Moldovagaz» a clauzelor contractuale de plată vă rugăm insistent să achitați la timp facturile primite pentru consumul curent de gaze naturale. Totodată, luând în considerare circumstanțele create, pentru a-și onora pe deplin obligațiunile contractuale de plată și a nu a pune în pericol furnizarea gazelor naturale, rugăm să examinați posibilitatea achitării în avans pentru gazele naturale care urmează a fi consumate în lunile ce urmează”, se arată în comunicatul companiei.

Reprezentanții Moldovagaz menționează că acest fapt îi va permite companiei să-și execute obligațiunile financiare contractuale față de furnizorul extern de gaze naturale și astfel să fie asigurată furnizarea neîntreruptă a gazelor naturale în Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente