Primăria Chișinău cere guvernului 350 de milioane de lei pentru a menține neschimbat tariful la transportul public

chisinau seara17
Foto: diez.md

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a adresat un demers către guvern și parlament în care solicită ca bugetul municipal să fie suplinit cu 350 de milioane de lei pentru a putea lăsa tariful de 2 lei la o călătorie cu troleibuzul și 3 lei cu autobuzul.

„Putem lăsa tariful de 2 lei la o călătorie cu troleibuzul și 3 lei cu autobuzul, în contextul în care guvernul va rambursa Primăriei Chișinău 350 de milioane de lei, suma cu care trebuie să subvenționăm RTEC și PUA suplimentar la 700 de milioane cu cât deja subvenționăm anual.

Primăria Chișinău a transmis un demers către guvern și parlament prin care informăm că putem susține serviciile de transport public chiar și în aceste situații dificile. Însă, pentru aceasta sunt necesare 350 de milioane de lei”, spune Ceban.

Edilul Capitalei a menționat că acordarea celor 350 de milioane de lei trebuie să fie efectuată anual, cu indexarea la rata inflației, pentru a menține serviciile de transport public municipal la tarifele stabilite în acest moment.

Sursa: Ion Ceban
Sursa: Ion Ceban

Astăzi, 12 mai, pe agenda Consiliului Municipal Chișinău era anexat proiectul care prevedea majorarea călătoriei cu transportul public până la 6 lei. Din motiv că consilierii au trecut la votarea subiectelor la ora 17.00, cu o oră înainte să se încheie ziua de lucru, acest proiect nu a fost votat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente