luni, 22 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeTroyset - fungicid inovator cu 3 substanțe active pentru protecția viței de vie

Troyset – fungicid inovator cu 3 substanțe active pentru protecția viței de vie

Recomandate

Vița de vie pe parcursul sezonului de vegetație este afectată de multiple boli periculoase, printre care cele mai frecvente sunt mana, antracnoza, făinarea, putregaiul cenușiu și alb și altele.

În condiții favorabile pentru dezvoltarea agenților patogeni și realizarea măsurilor de protecție în alte perioade decât cea optimă, dar și necalitativ, pierderile anuale ale recoltei pot varia de la 30% la 50%. Prin urmare, este de datoria fiecărui viticultor să-și protejeze podgoriile de aceste amenințări într-un mod eficient și sigur.

Pentru a controla un complex de boli periculoase ale strugurilor, specialiștii UKRAVIT SCIENCE PARK au dezvoltat un fungicid inovator cu trei componente Troyset: difenoconazol, 50 g/kg + dimetomorf, 40 g/kg + metalaxyl-M, 40 g/kg, care deja în sezonul curent este disponibil pe piața Republicii Moldova.

Compoziția produsului include trei substanțe active cu mecanisme diferite de acțiune, care permit controlul maxim cuprinzător al unei game largi de ciuperci adevărate și false.

Difenoconazolul este o substanță activă sistemică cu proprietăți protectoare și terapeutice care perturbă sinteza egrosterolului, necesar pentru construcția pereților celulari fungici. Prin urmare, blocarea producției sale duce la oprirea creșterii miceliului și la moartea agentului patogen.

Dimetomorful are un efect local-sistemic. Este un inhibitor al biosintezei celulozei, care face parte din pereții celulari ai ciupercilor false.

Această substanță activă are proprietăți protectoare, terapeutice și antisporulante și se caracterizează, de asemenea, printr-o perioadă lungă de acțiune protectoare și este eficientă în toate etapele de dezvoltare a agentului patogen.

În plus, substanța este transportată de-a lungul xilemului, nu a floemului și are proprietăți translaminare, ceea ce îi permite să protejeze partea inferioară a frunzei culturii.

Metalaxyl-M se caracterizează prin acțiune sistemică. Perturbează sinteza acizilor nucleici și metabolismul proteic al agenților patogeni. Substanța activă are un efect sistemic puternic, prezentând proprietăți de tratare și eradicare.

Până în prezent, Troyset este singurul preparat cu trei componente pentru protecția simultană a unei game largi de culturi împotriva agenților patogeni produși de ciuperci: pe lângă struguri, se recomandă utilizarea Troyset în culturile de floarea soarelui și de soia, precum și cartofi, dar și alte culturi legumicole pentru menținerea sub control a unei game largi de boli.

În podgorii, fungicidul este soluția #1 pentru controlul manei, făinării, pătării negre și a altor boli care afectează cel mai frecvent vița de vie în regiune.

Se caracterizează atât prin proprietăți curative, cât și preventive și antisporulante și are cel mai lung efect protector în comparație cu alte produse de pe piață.

Acesta este un produs complex gata pentru utilizare, care nu necesită „parteneri” de rezervor și previne apariția rezistenței la agenți patogeni (datorită combinației de substanțe active din diferite clase chimice).

Pentru o eficacitate maximă a fungicidului, experții UKRAVIT SCIENCE PARK recomandă utilizarea fungicidului Troyset preventiv sau în stadiile incipiente de dezvoltare a bolii, înainte de apariția simptomelor vizibile, atunci când nu s-au produs încă daune semnificative culturii.

Tratamentele preventive se efectuează la începutul sezonului de vegetație, suplimentar – pentru a preveni răspândirea bolilor sau când apar primele simptome cu un interval între tratamente de 10-14 zile, în funcție de gradul de dezvoltare a bolii și de condițiile meteorologice.

La un risc mare de dezvoltare a bolii (ex. umiditate ridicată, condiții ploioase), este necesar să se reducă intervalul dintre tratamente la 8-10 zile. Un factor important în eficiența ridicată a tratamentelor este o acoperire uniformă și de înaltă calitate, fără scurgeri, a întregii suprafețe a organelor plantei.

Astfel, folosind noul produs de la UKRAVIT SCIENCE PARK, fermierul poate fi sigur că podgoriile sale vor primi o protecție de cea mai înaltă calitate, pe termen lung, împotriva unui spectru larg de agenți patogeni periculoși și va evita potențialele pierderi de recoltă din cauza efectelor negative ale acestora.

Pentru mai multe detalii, accesați ukravit.md sau apelați la numărul de telefon 022 27-35-90.

Oberegagro
Oberegagro
OBEREGAGRO - reprezentantul oficial a produselor UKRAVIT în Republica Moldova.

Citește și ›

Advertoriale