Ilan Șor cere ca 50% din veniturile petroliștilor să se ducă la pensionari

Președintele Partidului „Șor”, Ilan Șor, cere ca petroliștii să fie obligați să achite 50 la sută din venituri în fondul de susținere a populației. Asta în condițiile în care prețurile carburanților s-au dublat, în ultimul an, fapt ce a generat scumpiri în lanț și afectează grav situația social-economică din țară, în special păturile vulnerabile.

Foto: Ilan Șor

Într-o postare pe Facebook, Șor susține că, în timp ce guvernarea PAS încearcă să se ascundă în spatele geopoliticii și să genereze conflicte în societate, situația în degradează periculos.

„Încă puțin, și benzina și motorina vor ajunge să coste peste 30 de lei litrul. Cine ar fi crezut că, într-un singur an, prețurile carburanților pot crește cu 100%? Guvernarea „oamenilor buni” a reușit să depășească toate așteptările și să înregistreze cele mai strașnice recorduri”, a scris Ilan Șor.

El a anunțat că fracțiunea sa din Parlament va prezenta un proiect de completare a legii 827, privind fondul de susținere a populației, care să-i includă și pe petroliști în categoria celor buni de plată.

„Este o soluție, care ar permite, într-un timp foarte scurt, acumularea unor sume considerabile la buget, bani care ar putea fi folosiți pentru creșterea pensiilor, de exemplu, în condițiile în care bătrânii sunt printre cei mai afectați de scumpiri. Mai exact, propunem completarea cu un articol nou, astfel încât printre cei care efectuează plăți în fondul de susținere a populației să fie incluse și companiile petroliere. Prin urmare, cerem ca aceștia să fie obligați să plătească 50% din venituri în acest fond. Vă asigur că asta ar permite acumularea unor sume uriașe, care ar fi de un real ajutor pentru populație, în condițiile în care veniturile lor se cifrează anual la aproximativ 2,3 miliarde de lei”, se spune în postare.

Ilan Șor a mai precizat că statul trebuie să le asigure condiții echitabile tuturor cetățenilor, nu să-i favorizeze pe unii în detrimentul altora.

„Mediul de afaceri trebuie obligat să se împartă cu oamenii pe al căror spate trăiesc. Atenție! Să se împartă cu poporul, adică să verse mai mulți bani în buget, nu cu puterea coruptă, care ia mită ca să-i protejeze pe marii rechini. În cel mai scurt timp, fracțiunea noastră va înregistra un proiect de completare a legii respective și-l va înregistra în Parlament și sper ca acesta să fie examinat în regim prioritar”, se mai spune în postarea lui Ilan Șor. (P.)


Pub