Plîngău: „Postez un audio despre modul în care se fac licitațiile. Vorbim de interesele lui Andronachi, business-ul din Transnistria și contractele promovate de Spînu”

Președintele Platformei DA, Dinu Plîngău a publicat o înregistrare audio în care reprezentantul Horus de la „Silovâie Mașinî” spune că are relații în R. Moldova și că licitația lucrărilor pentru „Termoelectrica” ar fi fost „aranjată”. „Vorbim despre interesele lui Andronachi, bitcoin-uri, business-ul din regiunea transnistreană, sub patronajul unor foști și actuali demnitari. Evident, vorbim despre contractele promovate de ministrul Andrei Spînu”, susține Plîngău.

Foto: simbol

„Postez o înregistrare audio despre modul în care se fac licitațiile, cum totul se aranjează și se merge conform înțelegerilor, și nu conform legii. În înregistrare se aude vocea unui reprezentat al companiei Horus, partener cu Silovâe Mașinî”, a scris Plîngău.


Firma rusească Silovîie Mașinî nu va implementa proiectul de reabilitare al motoarelor de la Termoelectrica. Guvernul a decis să anuleze licitația. „În perioada următoare vor urma demersurile necesare către Banca Mondială pentru a încheia această licitație complet”, a declarat vicepremierul, Andrei Spînu.

Șefa statului, Maia Sandu, a spus că nu există o altă companie decât „Silovîie Mașinî”, care a câștigat licitația de la Termoelectrica ca să repare acele turbine. Aceasta a menționat în cadrul unei conferințe de presă că personal a studiat situația legată de licitație. Pe de altă parte, fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari, susține că președinta „a fost dezinformată de domnul Spînu”, iar o astfel de abordare este „exclusivistă, greșită și miroase a monopol”.

Deputatul PAS, Radu Marian a venit cu o replică dură în adresa lui Alexandru Slusari, care a criticat din nou autoritățile, după ce licitația privind reparația turbinelor de la „Termoelectrica” a fost câștigată de „compania rusă Silovîe mașinî și Horus Energy”. Slusari a scris pe pagina sa de facebook că președinta Maia Sandu, care a spus că nu există o altă companie care să poată efectua aceste lucrări de reparație, a fost „dezinformată” și că ar exista un consorțiu român, care a trimis o scrisoare de intenție pe 25 martie. În replică, Radu Marian a spus că această companie nu a participat la licitație.

Grupul de companii „Horus” l-a acuzat pe fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari de falsuri, după declarațiile acestuia privind licitația pe reparația turbinelor de la „Termoelectrica”.


Pub