Tofilat, despre noul contract pe energie de la ucraineni: „Simpatic arată fraza că prețul de achiziție e un secret. Așa o senzație de deja-vu”

Expertul în energie, Sergiu Tofilat, susține că fraza „prețul de achiziție este un secret comercial și nu poate fi divulgat” din noul contract pe energie de la ucrainei arată simpatic. „Așa o senzație de deja-vu, parcă au mai fost „secrete” la procurarea gazelor anul trecut, în octombrie”, a scris acesta pe Facebook. Acesta se întreabă ce fel de secret este dacă prețul energiei e principala componentă din tarif, iar tarifele se aprobă prin consultări publice și toate datele se plasează pe site-ul ANRE. „Ori anunțați prețul, ori schimbați legea!”, a adăugat acesta.

Foto: colaj
„Nu m-aș mira că în scurt timp va fi publicat acest preț “secret”. Atunci la ce bun să secretizezi, dacă până la urmă oricum îl faci public?!

Este o mare problemă de comunicare, pe care guvernul n-o poate depăși nicicum, din păcate. De câte ori trebuie să mai calce pe aceeași greblă ca să învețe lecția? E o întrebare retorică.

În schimb asemenea greșeli toarnă apă la moara propagandei socialiste. Rezultatele le vedem în sondaje”, a scris acesta.

Contractul prin care țara noastră va suplini necesarul de curent electric pentru luna mai în valoare de 30% din Ucraina a fost semnat. Agenția Proprietății Publice a anunțat astăzi că Energocom a semnat un contract de achiziție cu compania ucraineană Ukrhidroenergo, „conform prevederilor dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale din 29 aprilie”. Prețul de achiziție nu este anunțat public, la solicitarea părții ucrainene, explică instituția.


Pub