Maib dă startul noului stil de lucru – agile WoW

Din luna mai a.c. două Orchestre și șapte Banduri constituite în maib au început să lucreze agile WoW, WoW reprezentând abrevierea de la way of working – stil de lucru.

După o lună în care circa 70 de angajați au fost în traininguri cu experți și consultanți internaționali, angajații maib vor implementa tehnicile și stilul agile în activitate, având deja foaia de parcurs pentru primele produse și servicii la care vor lucra, menite să facă viața clienților mai simplă, mai bună și mai mobilă.

Primele echipe agile WoW vor lucra într-o structură ierarhică diferită celei obișnuite și anume:

  • Orchestra Retail, constituită din Leader de Orchestră, Leader Tehnic de Orchestră, Agile Coach și  Banduri dedicate dezvoltărilor pe linia Retail.
  • Orchestra Business Banking, constituită din Leader de Orchestră, Leader Tehnic de Orchestră, Agile Coach și Banduri dedicate dezvoltării de produse IMM.
  • 7 Banduri care fac parte din una dintre aceste orchestre.

Bandurile sunt formate din echipe cross-funcționale: manageri produse, specialiști IT, manageri riscuri, manageri marketing, juriști etc., fiecare fiind specializate pe un anumit produs sau proces. În Sprinturi de câte 2 săptămâni acestea vor lucra la câte o dezvoltare de produs, serviciu bancar, iar după lansare vor prelua noi proiecte și provocări.

„Felicit primele echipe agile pentru noua etapă a proiectului. Este o mândrie și responsabilitate, deopotrivă, să fiți deschizători de drumuri și să implementați un stil absolut nou de activitate pentru bankingul din Moldova și regiune. Vă doresc entuziasm, pasiune profesională și excelență în dezvoltarea de produse atât de așteptate de clienții maib”, le-a urat Giorgi Shagidze, Președintele maib, la evenimentul de lansare a agile WoW.

De ce maib a inițiat implementarea agile?

Există mai multe motive care ne-au determinat ca bancă să inițiem transformarea agile. Iată doar câteva:

  • Lumea se schimbă în ritm amețitor și e necesar să ne schimbăm și noi, să fim agili, flexibili, astfel încât să putem fi mereu orientați către clienți, răspunzând așteptărilor și necesităților lor.
  • Progresul tehnologic, fintech ne motivează să accelerăm, să dezvoltăm și inovăm.
  • „Războiul talentelor”, dacă ne dorim să atragem și să păstrăm cei mai buni angajați – e necesar să le oferim un model de lucru inovativ și experiențe profesionale extraordinare, iar agile WoW este una dintre ele.

Ce urmează:

  • Alte câteva orchestre dedicate vor fi create și lansate în noul format de lucru.
  • Lansarea de noi produse și servicii pe piața bancară.
  • Experiențe fascinante de activitate pentru angajați și plus valoare pentru clienți.

Într-un cuvânt, urmează WoW, agile WoW.

Maib devine Agile!

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.