Departamentul Microelectronică și Inginerie Biomedicală a UTM a participat la Concursul de Microcontrolere şi Aplicaţii „Mihail Konteschweller”

10
Foto: UTM

În data de 6 mai 2022, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, România a organizat a XIII-a ediţie a Concursului de Microcontrolere şi Aplicaţii „Mihail Konteschweller”, 2022.

La concurs au participat 14 echipe:
# Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, România;
# Universitate de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, România;
# Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi – UDJ, România;
# Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – USM, România;
# Universitatea Tehnică din Cluj Napoca – UTCN, România;
# Universitatea Politehnica din București – UPB, România;
# Universitatea Tehnică a Moldovei, Chişinău – UTM, Republica Moldova.
# Universitatea Tehnică a Moldovei a fost reprezentată la concurs de 3 echipe din cadrul Departamentului Microelectronică și Inginerie Biomedicală, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică:

Prima echipă, constituită din studenți ai programului de studii „Inginerie biomedicală” – Alexandru BURDENIUC și Vlad RACU, gr. IBM-181 (coordonator: lect. univ. Anatolie IAVORSCHI), a prezentat proiectul „Electrocardiograf cu 3 derivații cu afișare în timp real la calculator”, clasându-se pe locul 3.

Cea de-a doua echipă formată din studenți ai programului de studii „Microelectronică și nanotehnologii” – Maxim CHIRIAC, gr. MN-181, și  Dinu LITRA, gr. MN-211M (coordonator: prof. univ., dr. hab. Oleg LUPAN, șef Departament Microelectronică și Inginerie Biomedicală), a prezentat proiectul „Elaborarea afişorului informativ cu luminozitate reglabilă şi control de la distanță”, obținând Premiul special MICROCHIP, oferit de compania omonimă producătoare de microcontrolere și semiconductori analogici, produse şi sisteme globale inovatoare din gama semiconductoarelor (https://www.microchip.com/).

Iar cea de-a 3-a echipă, reprezentată de studentul programului de studii „Microelectronică și nanotehnologii” – Maxim SECRIERU, gr. MN-181 (coordonator: lect. univ., dr. Vasile POSTICA), a prezentat proiectul „Dispozitiv portabil pentru monitorizare a parametrilor mediului”, s-a învrednicit de Premiul special INFINEON, acordat de Infineon Technologies Romania SCS (https://www.infineon.com/cms/en/), lider mondial în soluții de semiconductori.

Felicitări membrilor echipelor DMIB, FCIM, UTM și mult succes în continuare din partea universității!

Departamentul Microelectronică și Inginerie Biomedicală din cadrul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică asigură procesul educațional pentru trei programe de studii: „Electronica aplicată”, „Microelectronica și nanotehnologii” și „Inginerie biomedicală” (ciclurile I și II – Licență și Masterat), precum și pentru alte cinci specialități la ciclul 3 – Doctorat.

Referințe:
http://mib.utm.md/
https://fcim.utm.md/departamentele-fcim/departamentul-mib/
https://etti.tuiasi.ro/2022/03/25/concursul-de-microcontrolere-si-aplicatii-mihai-konteschweller-2/
http://www.etc.tuiasi.ro:81/cercetare/cerfs/index.php/en/concmicro2022

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente