Studenții USM participă la cel mai mare concurs de drept internațional în limba franceză – „Charles-Rouseau”, ediția 2022

evenimentul francofon 2022
Foto: USM

Patru studenți ai Facultății de Drept a USM, participă, în perioada 10 -14 mai, la prestigioasa competiție „Charles-Rouseau”, ediția 2022, găzduită de Universitatea din Bretania de Vest.

Evenimentul este organizat de Laboratorul de Cercetare în Drept Lab-LEX și Departamentele Drept, Economie, Management și AES, în parteneriat cu Rețeaua de Drept Francofon internaţional și reunește academicieni, diplomați și practicieni de pe toate continentele.

Alături de studenții celor aproape o sută de instituții de învățământ superior din 35 de țări, înscrise în concurs, studenții USM se confruntă în jurul unui caz fictiv, pregătit și analizat; apoi pledează în faţa specialiştilor de talie, în drept internaţional.

Cazul fictiv al ediției 2022 a fost co-scris de către profesorii-cercetători în legea UBO, Thomas Leclerc (AMURE), Valère Ndior (Lab-LEX) și Aude Gery, cercetător la Centrul de Excelență Geode (Paris 8).

Anul acesta, cazul se concentrează pe probleme legate de atacuri cibernetice, operațiuni informaționale prin rețelele sociale, opriri de internet și interferență electorală.

Echipa Moldovei, care participă online, este reprezentată de către studenții de la Filiera Francofonă, Facultatea de Drept, USM:
# Stoica Dumitru, student anul II;
# Vatavu Tudor, student anul II;
# Bucicovschi Cristian, student anul II;
# Doina Alexeev, studentă anul IV.

Profesori coordonatori:
# Aurel Băieșu, dr. hab. în drept, prof. univ.; Departamentul Drept Internațional și European, Facultatea de Drept a USM;
# Nicolae Coșleț, lector univ.; Departamentul Drept Internațional și European, Facultatea de Drept a USM.

Universitatea le urează succes studenților și profesorilor USM!

Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente