În acest an, Moldova va participa în premieră la forumul statelor G7, care va avea loc la Weissenhaus, Germania

G7
Foto: theguardian.com

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a anunțat că șeful diplomației republicii, Nicu Popescu, va conduce delegația țării noastre la reuniunea miniștrilor de externe ai statelor G7, care va avea loc în perioada 12-14 mai 2022 în localitatea Weissenhaus din Germania.

Potrivit comunicatului, vicepremierul Nicu Popescu va vorbi în cadrul forumului despre situația de securitate din regiune în contextul războiului din Ucraina, despre gestionarea crizei de refugiați, despre impactul socio-economic asupra țării noastre și despre eforturile susținute ale autorităților în procesul de reforme și modernizare în parcursul european al Republicii Moldova.

De asemenea, conform ministerului, oficialul va avea întrevederi bilaterale cu înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, cu ministra afacerilor externe a Germaniei, Annalena Baerbock, cu ministrul pentru Europa și afaceri externe al Franței Jean-Yves Le Drian, cu ministrul afacerilor externe și cooperării internaționale al Italiei, Luigi Di Maio, cu ministrul afacerilor externe al Japoniei, Hayashi Yoshimasa, cu ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmâtro Kuleba, dar și cu mulți alți oficiali de nivel înalt.

E de menționat că Republica Moldova participă în premieră în cadrul unei reuniuni G7 a miniștrilor afacerilor externe din întreaga lume.


Grupul G7 a fost înființat în 1975 ca forum informal care reunește împreună liderii principalelor națiuni industrializate din lume: Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit și Statele Unite. De-a lungul anilor, summiturile anuale ale G7 au devenit o platformă pentru stabilirea direcției discursurilor multilaterale și a răspunsurilor politice la provocările globale. G7 completează rolul G20, grup considerat în general ca un cadru de coordonare economică globală.

mfa.gov.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente