WhatsApp se reinventează, pentru binele utilizatorilor: Schimbarea de care nu știai că ai nevoie

WhatsApp se află într-o perpetuă actualizare, pentru a face față cererilor din partea utilizatorilor, dar și pentru a nu cădea în urma concurenței. Nu de alta, dar valul de migrații către Signal și Telegram a continuat în ultimele luni, scrie playtech.ro. 

Foto: playtech.ro.

La fiecare câteva zile, încep să circule online noi informații legate de viitoarele versiuni de WhatsApp, ce modificări urmează să fie introduse și când. Multe dintre acele schimbări rămân în beta pentru câteva luni, altele sunt imediat disponibile pentru marea masă a utilizatorilor din spatele serviciului. Actualizările introduse în ultimele zile sunt pentru toată lumea.

În urmă cu câteva zile, detaliam introducerea emoticoanelor ca posibile reacții la mesajele primite, un mecanism foarte similar cu cel pe care îl poți folosi în Facebook Messenger. Având în vedere că atât WhatsApp, cât și Facebook sunt companii Meta, acest detaliu nu ar trebui să vină ca o surpriză majoră.

Dincolo de asta este însă o particularitatea semnificativ mai benefică pentru utilizatori. Din această săptămână, creștere dimensiunea maximă pentru fișierele pe care le poți trimite pe WhatsApp, indiferent de natura lor. Astfel că filmele sau documente pe care le partajezi prin intermediul popularei aplicații chat nu doar că se vor vedea mai bine la destinație, dar vor putea fi mai multe, dintr-un foc.

Nu în ultimul rând, se dublează numărul maxim al persoanelor care pot participa la un grup pe WhatsApp. Acesta era un minus important în comparație cu Telegram, o platformă care găzduiește ”canale” cu mii și zeci de mii de persoane.

WhatsApp are peste două miliarde de utilizatori în fiecare colț al mapamondului, dar mulți dintre aceștia sunt dispuși să treacă în orice moment în altă tabără. Oficialii din spate nu pot decât să spere că noile update-uri vor face o treabă bună în a preveni migrarea. Nu de alta, dar te ajută mult să trimiți fișiere de până la 2GB prin WhatsApp, în loc de 100MB în prezent sau să ai 512 persoane în grup, în loc de 256 de persoane. Funcțiile noi ar trebui să ajungă la toți utilizatorii platformei în următoarele săptămâni.


Pub