SUA impune noi sancțiuni Rusiei. Americanii lovesc dur în presa de propagandă a lui Putin

10 Mai 2022, 12:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Mai 2022, 12:40 // Actual //  Lupu Eduard

SUA a anunțat noi sancțiuni în adresa Federației Ruse. Acestea vizează reprezentanții conducerii Sberbank și Gazprombank, Băncii Industriale din Moscova, companiile de transport maritim „Northern Shipping Company” și „Transmorflot”, precum și 69 de nave sub pavilionul Federației Ruse. Au fost introduse și restricții împotriva Pervîi canal, Rossiya-1 și NTV. În plus, sunt introduse restricții privind eliberarea vizelor de intrare militarilor ruși și interzicerea trecerii graniței americane împotriva altor 2.600 de oficiali ruși și belaruși, anunță tass.ru.

Noile sancțiuni vizează opt reprezentanți ai conducerii Sberbank și alți 27 de la Gazprombank.

După cum a clarificat un oficial al administrației americane, Washingtonul nu impune „sancțiuni Gazprombank în similare cu cele aplicate Sberbank. Nu vorbim despre blocarea operațiunilor Gazprombank și înghețarea activelor acesteia. Administrația americană, impunând sancțiuni împotriva unora dintre liderii săi, urmărește în acest fel să semnaleze „Gazprombank să nu stea liniștită”.

După cum sa menționat în Departamentul Trezoreriei SUA, au fost impuse sancțiuni repetate împotriva președintelui consiliului de administrație al Gazprombank, Andrey Akimov, și a președintelui consiliului de administrație al PJSC Gazprom, Alexei Miller, care sunt deja sub sancțiunile SUA în conformitate cu alte decrete.

Au fost introduse și restricții împotriva Băncii Industriale din Moscova și a zece dintre filialele acesteia.

Statele Unite introduc, de asemenea, o politică de restricție la eliberarea vizelor de intrare personalului militar rus și interzicerea trecerii frontierei americane împotriva altor 2.600 de oficiali ruși și belaruși, sub pretextul implicării lor în încălcări ale drepturilor omului în Ucraina sau subminarea suveranității.

De asemenea, opt companii rusești asociate cu transportul maritim, inclusiv Oboronlogistics LLC, care operează în structura Ministerului rus al Apărării, precum și companiile de transport maritim Northern Shipping Company și Transmorflot, au căzut sub restricții. Au fost impuse sancțiuni și pentru 69 de nave deținute de aceste companii.

Sancțiunile au fost extinse și la OOO Promtekhnologiya, un producător de puști ORSIS. Potrivit departamentului american, această companie „furnizează produsele sale armatei și serviciilor speciale ruse”.

Sancțiunile împotriva Pervîi canal, Rossiya-1 și NTV vor afecta interdicția de a le furniza echipamente, precum și capacitatea companiilor americane de a face publicitate acolo.

Acest lucru va afecta în primul rând difuzarea, serverele și furnizarea de software.

Trezoreria SUA a stabilit, de asemenea, un termen limită de 7 iunie 2022 pentru finalizarea tranzacțiilor cu aceste canale. În special, toate operațiunile care se desfășoară în mod obișnuit și sunt necesare pentru lichidarea treptată a tranzacțiilor, contractelor și altor acorduri încheiate înainte de 8 mai cu canale TV, precum și orice alte organizații în care canalele listate dețin o cotă din 50% sau mai mult, sunt permise.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

20 Apr. 2024, 12:37
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
20 Apr. 2024, 12:37 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Depozitele la termen înRepublica Moldova au înregistrat o scădere semnificativă în luna martie 2024, conform datelor furnizate de Banca Națională a Moldovei. Depozitele noi atrase au totalizat 2,6 miliarde de lei, înregistrând o diminuare cu 28,9 la sută față de luna precedentă, februarie 2024.

Din totalul depozitelor atrase, cele exprimate în moneda națională au reprezentat o pondere majoră de 69,3 la sută, însumând 1,8 miliarde de lei, în scădere cu 30,4 la sută față de luna anterioară. Depozitele exprimate în valută au totalizat 813,2 milioane lei, înregistrând o descreștere de 25,2 la sută.

Rata medie nominală la depozitele noi atrase în moneda națională s-a diminuat cu 0,26 puncte procentuale, ajungând la 3,55 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a redus cu 0,30 puncte procentuale, atingând 1,50 la sută.

În ceea ce privește termenele de plasare, depozitele cu termene de la 6 până la 12 luni au înregistrat cea mai mare pondere, reprezentând 43,8 la sută din totalul depozitelor la termen, urmate de depozitele cu termene de la 2 până la 5 ani, cu o pondere de 23,0 la sută.

Depozitele persoanelor fizice au însumat 2 091,3 milioane lei în luna martie 2024, înregistrând o scădere de 32,6 la sută față de luna precedentă. Depozitele cu termene de la 6 până la 12 luni au fost cele mai solicitate, reprezentând 43,7 la sută din totalul depozitelor persoanelor fizice.

Rata medie la depozitele atrase în moneda națională de la persoanele fizice s-a micșorat cu 0,18 puncte procentuale, ajungând la 3,64 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a diminuat cu 0,25 puncte procentuale, atingând 1,49 la sută.

Comparativ cu luna precedentă, depozitele în moneda națională ale persoanelor juridice au înregistrat o creștere de 30,4 la sută, ajungând la 450,2 milioane lei, în timp ce depozitele în valută ale acestora s-au redus de 2,7 ori, totalizând 103,1 milioane lei.

Rata medie la depozitele atrase în moneda națională de la persoanele juridice s-a micșorat cu 0,43 puncte procentuale, ajungând la 3,30 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a diminuat cu 0,40 puncte procentuale, atingând 1,58 la sută.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău