Hackerii atacă instrumentele de propagandă ale Rusiei: RuTube, alternativa rusească a YouTube, scos din funcțiune

10 Mai 2022, 17:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Mai 2022, 17:49 // Actual //  Lupu Eduard

Versiunea rusească a YouTube a fost scoasă din funcţiune în urma unui incident cibernetic. Un incident similar a avut loc luni, de Ziua Victoriei, potrivit Sky News.

Marţi, site-ul RuTube este negru şi prezintă un scurt mesaj care transmite: „Atenţie! Site-ul este în curs de lucrări tehnice. Site-ul a fost atacat. În acest moment, situaţia este sub control. Datele utilizatorilor au fost salvate”.

Atacul a început luni, de Ziua Victoriei în Rusia, care a comemorat victoria sovietică asupra lui Adolf Hitler.

În timpul acestei zile, preşedintele Vladimir Putin a ţinut un discurs în care a comparat lupta din al Doilea Război Mondial cu actualul război din Ucraina.

„Cineva a vrut cu adevărat să împiedice RuTube să arate parada de Ziua Victoriei şi focurile de artificii de celebrare”, au declarat reprezentanţii RuTube.

Aceştia au descris atacul cibernetic ca fiind cel mai grav din istoria site-ului. Totuşi, echipa din spatele RuTube a negat informaţiile potrivit cărora ar fi pierdut codul sursă al site-ului.

Într-un incident separat, luni, meniurile televiziunilor ruseşti prin satelit au fost piratate pentru a arăta telespectatorilor din Moscova mesaje despre evenimentele din Ucraina. Pe ecrane a apărut mesajul „Aveţi sânge pe mâini”, potrivit capturilor de ecran obţinute de Reuters.

Întreruperea îndelungată explică într-o oarecare măsură de ce Rusia nu a blocat încă YouTube al Alphabet Inc. Serviciul american a fost amendat şi avertizat în mod repetat pentru că a eliminat unele canale ruseşti susţinute de stat şi pentru că nu a şters conţinutul pe care Moscova îl consideră ilegal.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău