Precizările Ministerului Apărării în privința declarației unei oficiale din SUA, care a menționat că Rusia vrea să creeze un coridor terestru până în regiunea transnistreană

MA
Foto: realitatea.md

Ministerul Apărării al Republicii Moldova avenit cu o reacție în urma declarațiilor directoarei Comunității de Informații din SUA, Avril Haines, care a menționat că Rusia vrea să își extindă un coridor terestru din regiunea Donbasului, sudul Ucrainei, până în regiunea transnistreană.

„Precizăm că autoritățile Republicii Moldova sunt în strânsă cooperare și schimb de informații cu partenerii țării noastre, inclusiv SUA. Instituțiile abilitate din țara noastră examinează în continuare tot spectrul de scenarii, care vizează evoluțiile de securitate din regiune, iar cumulul de informații nu indică asupra riscului de extindere a războiului pe teritoriul nostru. Avem planuri clare de acțiuni pentru prevenirea oricăror scenarii de destabilizare. Viața și siguranța cetățenilor este prioritatea noastră”, se arată în mesajul Ministerului Apărării.

Directoarea Comunității de Informații din SUA, Avril Haines, a declarat că: „Putin se pregătește de un război de lungă durată, în urma căruia să facă legătura teritorială dintre regiunea Donbas a Ucrainei cu regiunea transnistreană”.

Ministerul Apărării menționează că scoaterea din context a declarațiilor oficialei americane creează stări de neliniște și frică în societate și cheamă la calm și discernământ.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente