image
Sursa foto: nordnews.md

Episcopul de Bălți și Fălești Marchel continuă să încalce legea: A ieșit la marșul de 9 mai cu panglica negru-oranj în piept

La parada din Bălți, desfășurată astăzi cu prilejul zilei de 9 mai, episcopul de Bălți și Fălești Marchel a ieșit cu panglica negru-oranj prinsă la piept.

Jurnaliștii de la Nordnews au încercat să-l abordeze pe Marchel, dar câteva persoane le-au îngrădit accesul.

Amintim că pe 26 aprilie, Marchel a fost surprins la un festival al cântecului pascal din raionul Glodeni, cu panglica negru-oranj prinsă pe oglinda internă a automobilului. Episcopul a refuzat atunci să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

Poliția din Glodeni s-a autosesizat pe marginea acestui caz, iar Marchel urmează să fie sancționat.

Legea cu privire la interzicerea în Republica Moldova a simbolurilor „Z” și „V”, dar și a panglicii negru-oranj, asociate cu agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, a intrat în vigoare pe 20 aprilie. Pedeapsa pentru aceasta prevede o amendă de la 4.500 până la 9.000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 până la 60 de ore, iar persoanele juridice și cu funcții publice care vor încălca prevederile respective riscă o amendă de la 9.000 până la 18.000 de lei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: