Avocatul Poporului va monitoriza întrunirile și manifestațiile de 9 mai în 5 orașe din țară

Avocatul Poporului Ceslav Panico, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, angajații Oficiului Avocatului Poporului și membrii Consiliul pentru prevenirea torturii vor monitoriza întrunirile și manifestațiile cu caracter socio-cultural și politic legate de marcarea Zilei Victoriei și a Zilei Europe în 5 orașe - Chișinău, Cahul, Comrat, Anenii Noi și Bălți.

Foto: UNIMEDIA

Aceștia „îndeamnă autoritățile statului, organizatorii și participanții întrunirilor la responsabilitate și corectitudine în asigurarea libertății de exprimare și de întrunire”.

„Îndemnăm participanții la manifestații și oponenții acestora să demonstreze respect și toleranță față de orice ființă umană, indiferent de caracteristicile care le deosebesc, inclusiv viziunile politice sau de altă natură pe care le au.

Dialogul civilizat, cu excluderea intimidărilor este o condiție definitorie pentru libera întrunire, o premisă importantă pentru asigurarea schimbului liber de idei, opinii și o garanție a respectării principiilor democratice și a statului de drept. Membrii societății urmează să conștientizeze importanța respectării întocmai a principiilor unui stat democratic, în care persoanele au atât drepturi, cât și obligații, implicit de a respecta ordinea publică și nu a periclita securitatea statului și a altor persoane”, se arată într-un comunicat emis de Avocatul Poporului.


Pub