image
Sursa foto: Profimedia Images

Vladimir Putin a felicitat cetățenii și liderii mai multor state, printre care RM și Ucraina, cu ocazia Zilei Victoriei

Președintele rus Vladimir Putin a transmis felicitări cu ocazia împlinirii a 77 de ani de la Victoria celui de-al doilea război mondial cetățenilor și conducătorilor din Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Azerbaidjan, Armenia, Moldova, Tadjikistan, Uzbekistan, Abhazia, Osetia de Sud, Turkmenistan, așa numitele republici DPR, LPR, precum și popoarele din Georgia și Ucraina.

În felicitările sale, Vladimir Putin a remarcat că în această zi se aduc omagiu și respect soldaților și lucrătorilor de pe frontul intern care au zdrobit nazismul „cu prețul a nenumărate victime și greutăți”.

Adresându-se liderilor și cetățenilor statelor străine, președintele Federației Ruse le-a transmis cuvinte de recunoștință veteranilor, le-a urat bunăstare, longevitate și sănătate.

Vladimir Putin i-a felicitat și pe cetățenii Ucrainei. În telegramele sale de felicitare adresate șefilor așa numitelor republici DPR și LPR, Putin a remarcat că „astăzi militarii noștri, ca și strămoșii lor”, luptă umăr la umăr pentru eliberarea țării lor natale „de mizeria nazistă”. El și-a exprimat încrederea „că, la fel ca în 1945, victoria va fi a noastră”.

Într-un mesaj adresat veteranilor Marelui Război Patriotic și cetățenilor Ucrainei, Putin a subliniat „inadmisibilitatea răzbunării moștenitorilor ideologici” învinși în cel de-al Doilea Război Mondial.

Liderul rus a felicitat veteranii de război ucraineni și cetățenii Ucrainei de Ziua Victoriei, numind-o „o mare sărbătoare comună”. Putin le-a urat veteranilor forță mintală, sănătate și longevitate, precum și tuturor locuitorilor Ucrainei - un viitor pașnic și just, transmite agenția Tass.

Noutăţile partenerilor

comentarii: