Șefii de la Gazprombank, trecuți prin ciurul lui Biden

08 Mai 2022, 21:43
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Mai 2022, 21:43 // Actual //  Lupu Eduard

Noi sancțiuni împotriva Rusiei au fost anunțate duminică, 8 mai, la Washington, după ce președintele Joe Biden a găzduit o întâlnire online cu alți lideri G7 și cu președintele Zelenski.

Ca o pedeapsă suplimentară pentru invadarea neprovocată a Ucrainei, SUA au dezvăluit sancțiuni împotriva a trei posturi de televiziune ruse, le-au interzis americanilor să ofere rușilor servicii de contabilitate și consultanță și au sancționat directorii de la Gazprombank.

Măsurile luate împotriva a 27 de directori ai Gazprombank au fost primele, de la începutul invaziei, care implică brațul comercial al gigantului rus al gazelor.

SUA și aliații săi au evitat până acum să impună măsuri împotriva băncii exportatorului de gaze, pe fondul temerilor că ar putea afecta livrările de gaz pentru clienții din UE.

Un oficial înalt de la Casa Albă a spus că sancțiunile contra șefilor Gazprom „nu le blochează complet mișcările”, dar a avut scopul de a semnala că Gazprombank „nu este un refugiu sigur”.

Opt directori ai Sberbank, care deţine o treime din activele bancare ale Rusiei, au fost adăugaţi pe lista de sancţiuni. Au fost adăugate şi Moscow Industrial Bank şi cele 10 filiale ale sale.

În tandem, UE va impune, de asemenea, controale suplimentare asupra substanțelor chimice care contribuie la efortul militar rusesc, a spus oficialul.

Ucraina şi aliaţii săi spun că Rusia a lansat un război neprovocat.

Compania cu răspundere limitată Promtehnologia, un producător de arme, a fost sancţionată, împreună cu şapte companii de transport maritim şi o companie de remorcare maritimă.

Casa Albă a mai spus că Comisia de Reglementare Nucleară va suspenda licenţele pentru exporturile de materiale nucleare speciale către Rusia.

Posturile de televiziune sancţionate sunt controlate direct sau indirect de stat, a spus Casa Albă, şi includ Joint Stock Company Channel One Russia, Television Station Russia-1 şi Joint Stock Company NTV Broadcasting Company.

Americanilor li se va interzice să ofere ruşilor servicii de contabilitate, înfiinţarea de corporaţii şi trusturi şi consultanţa în management, deşi furnizarea de servicii juridice este încă permisă.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Iubitorii de peisaje idilice beneficiază de un nou top al plajelor cu cele mai albastre ape din lume, realizat de o companie pentru închirierea de case de vacanță, transmite Rador. Autorii clasamentului au dorit să se bazeze pe criterii științifice, iar pentru aceasta au întocmit mai întâi o listă lungă cu cele mai populare și mai frumoase plaje din lume, după care a urmat analiza culorii apelor.

În acest scop, au preluat imagini brute, neprelucrate ale plajelor de pe Google Maps și apoi, folosind instrumentul digital pipetă pentru potrivirea culorii, au determinat nuanța exactă a apei pe care mai apoi au comparat-o cu nuanța declarată oficial ca fiind cel mai intens albastru (YInMn Blue).

În urma acestei analize, pe primul loc, s-a situat plaja Pasqyra (Mirror Beach) din apropiere de stațiunea Saranda din Albania. Urmează apoi două plaje grecești: Bouka de lângă orașul Messini din Peloponez și Kassiopi din Corfu.

Pe locul al patrulea se află Plage de la Vernette din Franța, urmată de plaja Kaputas din Turcia.

Top zece este completat de alte trei plaje grecești: Voulisma, situată pe locul șase, Foki, situată pe locul șapte și Ombros Gialos pe locul nouă, precum și de o plajă din Portugalia, Praia do Carvalho (locul opt) și una din Spania, Los Lances Beach, situată pe locul zece.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău