(video) Președintele Lituaniei: NATO trebuie să fie îngrijorată de situația în flancul de est. Este inacceptabil ce se întâmplă în regiunea transnistreană

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și Președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda au susțin o conferință de presă. În cadrul acesteia, președintele Lituaniei a declarat că „NATO trebuie să fie îngrijorată de situația în flancul de est. Este inacceptabil ce se întâmplă în regiunea transnistreană”.

Foto: Captură video

„Este foarte greu să răspundem referitor la un plan de reacție privind evenimentele din regiunea transnistreană, pentru că spuneam că noi nu avem dovezi cine este responsabil pentru astfel de acțiuni. Interesul nostru este să oprim escaladarea crizei și este și în interesul întregii societăți moldovenești și a UE. Noi suntem gata să oferim toată asistența necesară pentru soluționarea mai multor chestiuni care sunt RM: criza refugiaților, asistență economică și socială. Dar cu referire la escaladarea conflictului, noi trebuie să investigăm și după cum a spus și doamna președintă, trebuie să monitorizăm situația pentru a identifica forțele responsabile și doar dupa aceea putem să venim cu o decizie ce măsuri pot fi luate”, a declarat Gitanas Nauseda.

„Noi discutăm această chestiune deocamdată bilateral cu aliații noștri din NATO, noi vom avea această oportunitate să discutăm această chestiune la București, înainte de summitul NATO din Madrid și eu sper că această chestiune ar putea să fie pusă pe agendă summitului de la Madrid care va avea loc la sfârșitul lunii iunie. NATO ar trebui să fie îngrijorată de escaladarea crizei pe flancul de est. Este inacceptabil ce se întâmplă în regiunea transnistreană, având în vedere că războiul are deja loc în Ucraina. O escaladare a conflictului ar fi periculoasă pentru toată regiunea”, a mai spus aceasta.


Pub