Casa lui Ruslan Popov, luată pe sus de procurori: Perchezițiile vizează un dosar pe spălare de bani

Procurorii au descins cu percheziții la domiciliul fostului adjunct al lui Stoianoglo, Ruslan Popov. Acestea vizează un dosar pornit pe faptul spălării de bani.

Foto: Captură video

„Procurorii anticorupție au descins cu percheziții la fostul șef adjunct al PG, Ruslan Popov. Perchezițiile se desfășoară în cadrul unui dosar pornit pe faptul spălării de bani. Cu detalii revenim după finalizarea acțiunilor de urmărire penală planificate”, a declarat pentru UNIMEDIA procurora responsabilă de comunicare cu mass-media, Mariana Cherpec.

Ruslan Popov a fost demis din funcție, la data de 28 martie.

Ruslan Popov, adjunctul Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Măsura preventivă i-a fost aplicată de instanța de judecată.

Popov a fost plasat în izolatorul CNA pentru 20 de zile, la data de 19 octombrie, după ce Magistrații Curții de Apel au admis parțial demersul procurorilor.

Pe 4 noiembrie, magistrații i-au prelungit termenul de arest preventiv.

Ruslan Popov, șeful adjunct al PG suspendat, a fost reținut de către procurorii anticorupție și ofițerii SIS, la 9 octombrie. Acesta a declarat despre reținerea sa că este „o comandă politică”.

Ulterior, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, în dosarul în care este investigat pentru îmbogățire ilicită, decizia fiind pronunțată pe 11 octombrie, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Procurorii au contestat la Curtea Apel decizia magistraților de a-l plasa în arest la domiciliu pe Ruslan Popov.

Procurorul Ruslan Popov a cerut Consiliului Superior al Procurorilor anularea hotărârei adoptate pe 28 decembrie, prin care a fost suspendat din funcție.

Consiliul Superior al Procurorilor a decis să ia act de demersul procurorului general interimar, Dumitru Robu, cu privire la eliberarea din sistemul Procuraturii a lui Ruslan Popov și să-i remită lui Robu materialele, „pentru demararea procedurilor administrative”. Asta după ce Popov nu și-a ales nicio funcție din cele propuse, declarând că ar exista și altele vacante, care ar fi ascunse intenționat și că legislația prevede contrariul.

Procurorul Generar interimar, Dumitru Robu, a cerut Consiliului Superior al Procurorilor încetarea raporturilor de serviciu cu adjunctul suspendat al lui Alexandr Stoianoglo, Ruslan Popov, din motiv că acesta, în termenul stabilit de legislație, nu și-a exprimat poziția cu privire la ocuparea unei alte funcții vacante, după suspendarea sa, în octombrie 2021.


Pub