Maia Sandu, despre eventuale provocări pe 9 mai: Avem încrederea că instituțiile vor păstra ordinea publica și siguranța cetățenilor

În ziua de 9 mai instituțiile statului vor monitoriza situația, astfel încât „ să nu permită destabilizare și acțiunile care ar putea să crească riscurile”, a declarat președinta Maia Sandu. „Noi avem încrederea instituțiile noastre că vor putea păstra ordinea publică și respectiv siguranța cetățenilor”, a mai spus aceasta.

Foto: UNIMEDIA

„După primele incidente din regiune transnistreană Consiliul Superior de Securitate a luat decizii și a crescut gradul de alertă. Organele de menținere a ordinii publice sunt la datorie, inclusiv în contextul acestor riscuri. În ajunul și de ziua de 9 mai, instituțiile noastre vor face totul ca să nu permită destabilizare și să nu permită aceste acțiuni care ar putea să crească riscurile. Noi avem încrederea că instituțiile noastre vor putea păstra ordinea publică și respectiv siguranța cetățenilor”, a declarat președinta.

Totodată, ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, a declarat că fiecare persoană care va promova simbolurile de război își asumă riscurile pe 9 mai. „Vom trata aceasta zi în sensul unei sărbători, ceea ce înseamnă că vor fi și carabinierii și polițiști mai prezenți în spațiul public să asigure în primul rând ordinea de drept”, a declarat Revenco.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a anunțat că sprijină decizia Comitetului „Victoria” de a organiza pe 9 mai marșul „Regimentul nemuritor”. Deputații BCS au îndemnat cetățenii să ia pozele și medaliile bunicilor și străbunicilor și să participe la marșul pașnic, în memoria eroilor care au eliberat lumea de fascism.


Pub