Roman Abramovici a vândut clubul de fotbal Chelsea pentru aproape 5 miliarde de euro

Un grup condus de Todd Boehly, coproprietar al echipei de baseball Los Angeles Dodgers, va achiziționa clubul englez de fotbal Chelsea Londra în cadrul unei oferte de 4,25 miliarde lire sterline, a anunțat gruparea londoneză, citată de AFP.

Foto: Profimedia Images

„Vânzarea va fi finalizată la finele lunii mai sub rezerva obținerii tuturor autorizațiilor legale necesare”, a precizat clubul într-un comunicat difuzat vineri seară, transmite digi24.ro.

În urma unui lung proces de licitație care a implicat mai multe grupuri, grupul reprezentat de Boehly și de partenerii săi investitori au fost reținuți de banca new-yorkeză Raine Group, care supervizează vânzarea.

Acest grup este compus, în afara lui Boehly, de Mark Walter, coproprietar al lui Dodgers, din miliardarul elvețian Hansjoerg Wyss și din societatea americană de investiții Clearlake Capital, conform Agerpres.

„Clubul Chelsea poate confirma că termenii au fost acceptați pentru ca un nou grup de proprietari, conduși de Todd Boehly, Clearlake Capital, Mark Walter și Hansjoerg Wyss, să poată cumpăra clubul", se arată în comunicatul Chelsea FC.

„Din totalitatea de investiții ce va fi realizată, 2,5 miliarde lire sterline vor fi alocate cumpărării de acțiuni ale clubului și această sumă va fi depusă într-un cont bancar britanic blocat cu intenția de a face o donație de sută la sută în acțiuni de caritate, conform deciziei luate de Roman Abramovici. Acordul guvernului britanic va fi necesar pentru ca aceste fonduri să poată fi transferate în contul bancar blocat", se mai arată în comunicatul clubului.

În plus, noii proprietari s-au angajat să investească 1,75 miliarde lire sterline în contul clubului.

Clubul Chelsea riscă să intre în faliment dacă nu își va schimba proprietarul până la sfârșitul acestei luni, când va expira licența specială acordată de guvern, conform presei britanice.

Actualul proprietar al grupării de pe Stamford Bridge, Roman Abramovici, asigurase că nu va pretinde rambursarea împrumuturilor sale către club și a promis că toate veniturile din vânzare vor fi donate unei fundații caritabile care ajută victimele războiului din Ucraina. Această promisiune a convins guvernul de la Londra să acorde o licență specială clubului Chelsea, valabilă până la 31 mai.

Săptămâna trecută, Sir Jim Ratcliffe, patronul grupului Ineos, făcuse o ofertă de cumpărare a clubului Chelsea.


Pub