image
Sursa foto: captură video//poliția de frontieră

Detalii în cazul destructurării unei grupări criminale transfrontaliere, specializată în contrabandă cu țigări // FOTO

Ieri, 5 mai curent, în raionul Briceni au avut loc peste 25 de percheziții, în rezultatul cărora au fost reținute șase persoane și ridicate cinci mijloace de transport. Măsurile de investigație și acțiunile de urmărire penală au fost desfășurate de către ofițerii Serviciului de Informații și Securitate în comun cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Procuratura Anticorupție.

Este de menționat că în cadrul cauzei penale au fost documentate acțiunile ilegale a grupării privind transbordarea, prin zona verde a frontierei moldo-române, a circa 125.000 pachete de țigări, estimate la 3 000 000 lei. Pentru a realiza aceste ilegalități, membrii grupării ar fi identificat polițiști de frontieră care contra sumei de 18 000 de euro facilitau transportarea țigărilor peste frontieră. Este de remarcat că aceste acțiuni au fost monitorizate în permanență, iar toate cazurile de corupere a angajaților Poliției de Frontieră au fost denunțate organului de anchetă.

Cercetările continuă în scopul identificării tuturor complicilor și acumulării probelor pertinente pe cazul dat.

Totodată, în cadrul ultimelor cercetări s-a stabilit că grupul infracțional pregătea o nouă schemă de contrabandă cu arme din Ucraina. La moment se petrec măsuri de identificare a bunurilor ce apartin persoanelor documentate și care au fost dobândite pe cale infracțională, în vederea aplicării sechestrului.

border.gov.mdborder.gov.md
border.gov.mdborder.gov.md
border.gov.mdborder.gov.md
border.gov.mdborder.gov.md
border.gov.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: