Negocierile dintre Rusia și Ucraina au intrat în impas, iar Minskul vrea loc la masa de discuții, mizând pe „garanții de securitate”

Ministerul rus de Externe anunță stagnarea procesului de negocieri cu partea ucraineană. „Declarațiile politicienilor ucraineni despre refuzul lor de a reveni la masa negocierilor cu Moscova nu fac decât să confirme importanța implementării sarcinilor de demilitarizare și denazificare a Ucrainei”, a declarat purtărul de cuvânt al MAE-ul rus, transmite tass.ru.

Foto: unian.net

Zaițev a subliniat că țările NATO, militanți pentru încetarea cât mai curândă a ostilităților, fac totul pentru a nu permite acest lucru.

„Livrările de arme către Ucraina sunt în creștere, a căror scară este estimată la miliarde de dolari. Numai Washingtonul a trimis produse militare în valoare de 3,8 miliarde de dolari”, a spus el. „Marea Britanie, Franța, Canada, Polonia și țările baltice sunt implicate activ livrarea de armament. Aceasta duce la continuarea ostilităților, la noi distrugeri a infrastructurii civile și victime”, a mai spus acesta.

Totodată, ministerul Belarus de Externe cere să fie implicat în procesul de negocieri, care să includă și garanții de securitate pentru aceasta, anunță ria.ru pe canalul său de Telegram.

Partea ucraineană nu a venit deocamdată cu un comentariu.

Negocierile cu Rusia sunt „extrem de dificile”, a declarat la mijlocul lui aprilie consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei Mihail Podoliak. Partea rusă adoptă „tactica sa tradițională” de a exercita presiuni publice asupra procesului de negociere, a menționat acesta.

Totodată, partea rusă a acuzar Ucraina că nu respectă înțelegerile de la Istanbul. A readus procesul negocierilor într-un impas, a declarat atunci președintele rus, Vladimir Putin. Potrivit lui, Kievul a schimbat ceva în poziția sa de negociere, dar nu deține încă detalii în aceste sens. 


Pub