(video) „Cu o mașină cu numere poloneze, au intrat din Ucraina, marcând locul de trecere cu o jucărie Purcelușa Pepa, roz”: Tiraspolul publică investigațiile atacurilor din regiune

Administrația transnistreană a publicat astăzi un filmuleț de aproape 11 minute, în care ofițeri de investigație, sub anonimat, povestesc despre rezultatele preliminare ale anchetei pe ultimele atacuri înregistrate în regiunea din stânga Nistrului. Potrivit datelor, cei care au aruncat grenade asupra sediului MGB-ului de la Tiraspol au ajuns în Transnistria traversând granița cu Ucraina, în mod ilegal, printr-un loc dosit, pe care l-au marcat cu o jucărie gonflabilă Purcelușa Pepa, de culoare roz. Jucăria i-ar fi orientat pe atacatori pe unde să se întoarcă, după ce au fugit de la sediul MGB.

Foto: captură

„Atacatorii au ajuns la sediul MGB într-o mașină cu numere poloneze. Au tras din tehnică din 2018, care nu există pe teritoriul regiunii transnistrene, fiind tehnică nouă”, povestesc ofițerii.

A tras până și șoferul automobilului, se menționează în filmuleț. Aceștia ar fi venit din Ucraina, potrivit urmelor lăsate de automobil, iar locul de trecere era indicat cu o jucărie gonflabilă Purcelușa Pepa, de culoare roz, „să se vadă din depărtare” ca să poată găsi trecerea înapoi.


În regiunea transnistreană a fost instituit cod roșu de „pericol terorist” în stânga Nistrului pentru 15 zile. Tiraspolul anunță 3 atacuri înregistrate: cel de la sediul MGB, din orașul Grigoriopol și atacul de la Parcani.

Pe 31 mai, Tiraspolul a anunțat că a reușit să neutralizeze o dronă cu explozibil, ce ar fi atacat centrul de radiotelecomunicații Maik. Presa din stânga Nistrului afirmă că era vizată cabina cu transformatoare, ceea ce ar fi destabilizat întreaga rețea de radiotelecomunicații din regiune.

În dimineața zilei de 26 aprilie, în localitatea Maiak din raionul Grigoriopol au răsunat două explozii. Drept urmare au fost scoase din funcțiune două, cele mai puternice antene ale radio centrului „Maiak”.

În ziua de 25 aprile a avut loc un atac la sediul MGB-ului de la Tiraspol. Așa-zisul departament de Interne a anunțat că este vorba despre un atac cu lansatoare de grenade, iar victime nu sunt.


Pub