Nume
Parola
Vizualizări: 4611
CINEMA: O tânără pictoriță din Bălți transformă hainele în opere de artă
Bălți, 6 Mai 2022 — Victoria Balica, o tânără pictoriță din Bălți care transformă hainele în opere de artă, este protagonista unui nou spot elaborat de ADR Nord în cadrul proiectului „Industrii Creative pentru Noile Economii Urbane în Regiunea Dunării” (CINEMA), prin care promovăm realizările tinerilor din Regiunea de Dezvoltare Nord în industriile creative.

Victoria este pasionată de pictură încă din copilărie. Visul i s-a îndeplinit odată cu absolvirea Facultății de Arte Plastice a Universității „Ion Creangă" din Chișinău.

Victoria Balica: „Celor care vor să-și transforme hobby-ul sau visul într-o sursă de venit, le recomand, întâi de toate, să nu le fie frică, să facă totul pas cu pas. Fiecare pas este o cale spre succes, în pofida oricăror dificultăți. Dificultăți oricum vor fi, dar este mai bine să încerci, să tinzi spre realizarea viselor tale decât mai târziu regreți că nu ți-ai îndeplinit dorințele.”

Industriile creative, denumite și industrii culturale sau domenii ale economiei creative, vizează tot ceea ce este produs prin intermediul creativității artistice și științifice și intră în circuitul economic, produce valoare, generează venituri publice prin taxele și impozitele plătite, creează locuri de muncă și profit, ajută la dezvoltarea regională și națională.

VIDEO: https://youtu.be/GyOplk4y9nM

Proiectul CINEMA este cofinanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020. Proiectul urmărește să îmbunătățească condițiile inovatoare pentru industriile creative, economiile urbane și revitalizarea urbană în regiunea Dunării, să dezvolte capacități și să încurajeze cooperarea tuturor actorilor și părților interesate. În total, 22 de parteneri din șapte țări sunt implicați în implementarea proiectului, printre care ADR Nord și Primăria municipiului Bălți.

www.adrnord.md