Concurs internațional pentru elevi – „Owlypia – Local Moldova Virtual Round”. Câștigătorii vor merge în Marea Britanie

06 Mai 2022, 14:37
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
06 Mai 2022, 14:37 // Actual //  MD Bani

Elevii din Republica Moldova au acum oportunitatea de a participa la prestigioasa competiție internațională „Owlypia – Local Moldova Virtual Round”, dedicată elevilor din trei categorii de vârstă: 9-11 ani, 12-14 ani și 15-18 ani. Evenimentul are ca obiectiv principal provocarea intelectuală a minților tinere, iar ediția din acest an se va desfășura cu tematica „Inovația: ce urmează?”. Evenimentul este găzduit de Școala Internațională Heritage. Câștigătorii rundei locale vor merge în Marea Britanie.

În cadrul concursului, tinerii intelectuali au șansa de a-și dezvolta abilitățile, stimula creativitatea, a lucra în echipă, a forma prietenii noi și de a-și pune ideile în practică, aplicându-și cunoștințele în unul din cele 5 domenii ale competiției:

  • științe sociale,
  • artă și design,
  • literatură și cultură,
  • știință și tehnologie,
  • economie și afaceri.

Pe durata evenimentului elevii concurează în 4 probe (Cunoștințe, Improvizație, Oratorie și Spirit de echipă), fiind încurajați să-și depășească limitele academice, să-și descopere noi competențe și cele mai potrivite modalități de învățare pentru ei.

Cum particip?

Pentru a participa la „Owlypia – Local Moldova Virtual Round” este nevoie ca elevii:

  • să aibă un nivel bun de limbă engleză (limba oficială a evenimentului);
  • să se înscrie la owlypia.org/register/local, folosind codul MOL41, pentru a beneficia de o reducere de preț substanțială;
  • să își aleagă domeniul preferat;
  • să formeze o echipă cu 3 prieteni/colegi;
  • să studieze resursele împreună cu echipa;
  • să accepte provocările din cadrul competiției!

Owlypia este o organizație socială, fondată în 2017, cu sediul în Londra, Marea Britanie. Evenimentele sunt organizate în diferite țări din întreaga lume, în parteneriat cu instituțiile-gazdă și au o temă principală în fiecare an.

În acest an, Școala Internațională Heritage va găzdui evenimentul „Owlypia – Local Moldova Virtual Round”, care se va desfășura în format online, în perioada 21-22 mai 2022, iar cei care doresc să se înscrie ar trebui să se grăbească pentru a obține cât mai curând confirmarea participării.

Câștigătorii rundei locale a competiției vor merge în etapa următoare – „Owlypia Globals” la Cambridge, Marea Britanie (20-23 iunie 2022) sau vor participa în format online la „Owlypia Global Virtual” (18-20 iunie 2022).

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 17:45
 // Categoria: Economie // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 17:45 // Economie //  Lupu Eduard

Parlamentul a adoptat un nou set de măsuri pentru reducerea birocrației în sectorul economic. Un proiect care propune modificarea unor acte normative privind controlul activității întreprinzătorilor în Republica Moldova a fost aprobat în lectura a doua de către 57 de deputați.

Aceste modificări legislative au ca scop crearea unui sistem de control mai eficient și previzibil, reducerea povară controlului și a sancțiunilor inechitabile, precum și stimularea investițiilor. Potrivit autorităților, noile reglementări vor duce la o scădere a timpului necesar pentru procedurile de control cu cel puțin 56,7 mii de ore pe an și la economii de aproape 70 de milioane de lei pe an, prin reducerea numărului de sancțiuni și a potențialelor abuzuri din partea organelor de control.

Proiectul prevede că antreprenorii vor avea dreptul să conteste deciziile de control în instanță. De asemenea, sunt introduse sancțiuni pentru abuzurile inspectorilor, iar supravegherea internă a autorităților de control va fi îmbunătățită. Se va face o distincție clară între „recomandări” și „indicații” oferite de inspectori, iar planurile de control vor fi unificate, luând în considerare diferitele tipuri de agenți economici și riscuri.

Anterior, ministrul Economiei, declara că acum jumătate de an erau 20 de mii de inspectori din diferite instituții de stat la un număr de 50 de mii de companii.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău