‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUcraina restricționează temporar livrarea de cereale pe calea ferată spre Moldova și România

Ucraina restricționează temporar livrarea de cereale pe calea ferată spre Moldova și România

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ucraina a impus restricții temporare privind livrarea de cereale pe calea ferată în direcția Moldova și România, din cauza unui număr mare de vagoane la punctele de trecere a frontierei, transmite APK-Infrom, scrie Reuters.

După ce porturile sale de la Marea Neagră au fost blocate de Rusia, Ucraina a fost nevoită să folosească, calea ferată ca principală rută pentru exporturile de cereale, situație ce a dus la creșterea numărului de vagoane la punctele de trecere a frontierei.

Anterior, Kievul a suspendat exporturile de cereale pe calea ferată către Polonia.

Joi, Ministerul ucrainean al Agriculturii a informat în mod oficial că exporturile de cereale în sezonul agricol 2021-2022, care a început în luna iulie 2021, au ajuns la 46 de milioane de tone, cifră care include şi 132.000 de tone exportate de la începutul lunii mai.

Anterior, o serie de oficiali din sectorul agricol au estimat că în luna martie a acestui an Ucraina a exportat 300.000 de tone de cereale în timp ce analiştii de la APK-Inform susţin că în luna aprilie exporturile de cereale s-au ridicat la 923.000 de tone.

Comparativ, înainte de invazia rusească, Ucraina exporta pe mare până la şase milioane de tone de produse agricole pe lună.

‹ adv ›

Mai mulţi oficiali din Ministerele Agriculturii şi Transporturilor din Ucraina au anunţat că ţara vecină vrea să îşi majoreze capacitatea de export a porturilor de la Dunăre, pentru a permite ca cerealele să ajungă în porturile româneşti de la Marea Neagră.

Nava Lady Dimine, un cerealier de 160 de metri lungime şi o capacitate de 26.000 de tone, este a doua navă care în ultimele cinci zile se pregăteşte să plece din portul Constanţa încărcat cu cereale din Ucraina.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›