‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSectorul silvic din Republica Moldova va beneficia de suport din partea FAO

Sectorul silvic din Republica Moldova va beneficia de suport din partea FAO

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un proiect de cooperare tehnică în silvicultură privind adaptarea și atenuarea schimbărilor climatice a fost semnat astăzi la Chișinău de către Ministerul Mediului și Organizația ONU pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Acesta prevede oferirea asistenței tehnice Republicii Moldovei în vederea susținerii sectorului forestier și pregătirea propunerii de asistență financiară din partea Ministerului Mediului către Fondul Verde pentru Climă privind diminuarea emisiilor de CO2.

Activitățile principale vizează elaborarea unui studiu de prefezabilitate prin chestionarea gospodăriilor din 20 de localități privind utilizarea energiei și factorii de degradare a pădurilor/terenurilor.

De asemenea, include analizarea și identificarea prin Sistemul de Informații Geografice a 20 de mii de hectare potrivite pentru investiții de refacere a pădurilor (împădurire/reîmpădurire) din partea Fondului Verde pentru Climă.

„Creșterea resurselor forestiere și implementarea unor practici de management durabile reprezintă o prioritate pentru sector. Datorită proiectelor de acest gen, suntem mai aproape în atingerea obiectivului propus de a extinde suprafața de vegetație forestieră a țării prin consolidarea capacităților Ministerului și a instituțiilor subordonate în managementul durabil al resurselor forestiere și prin atragerea resurselor de investiție necesare” a menționat Iuliana Cantaragiu, Ministra Mediului în Republica Moldova.

„Ne bucură intenția și angajamentul Ministerului Mediului de sprijinire a intervențiilor de adaptare și atenuare la schimbările climatice în sectorul forestier al Republicii Moldova. FAO este alături de autorități prin suport și expertiză pentru a ajuta Republica Moldova în crearea unui sistem forestier stabil și rezistent care să contribuie la restabilirea echilibrului ecologic și dezvoltarea durabilă a țării” a spus Raimund Jehle, Reprezentantul FAO în Republica Moldova.

Proiectul are o valoare de 325 mii USD și urmează să fie încheiat în decembrie 2023.

În cadrul acestuia vor fi stabilite sinergii cu alte intervenții susținute de FAO în legătură cu dezvoltarea capacităților naționale de pregătire a Inventarului Forestier Național.

‹ adv ›

FAO desfășoară în Republica Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și Ministerul Mediului zece proiecte de asistență tehnică în valoare de 3,5 mil.

USD pentru fortificarea unei agriculturi durabile și rezistente la provocările externe, inclusiv celor provocate de schimbările climatice.  

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›