‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 21 aprilie, 2024
6.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriViorel Gherciu discută la Baku despre importul îngrășămintelor minerale azere în Republica Moldova

Viorel Gherciu discută la Baku despre importul îngrășămintelor minerale azere în Republica Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Viorel Gherciu se află la Baku, Azerbaidjan, unde în cadrul întrevederii bilaterale cu omologul său azer Inam Karimov, cu directorul general FAO Qu Dongyu și cu alți oficiali au discutat despre înlesnirea importul de îngrășăminte minerale azere în țara noastră.

Un alt subiect abordat a fost și sporirea cooperării cu FAO și identificarea potențialelor parteneriate moldo-azere în vederea realizării investițiilor în țara noastră.

În perioada 5-6 mai curent, ministrul Agriculturii participă la Conferința internațională „Viziune pentru viitor: Tranziție la agricultura digitală”, eveniment organizat de Ministerul Agriculturii al Republicii Azerbaidjan în colaborare cu Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO).

Conferința constituie o platformă de dialog cu oficiali, demnitari de rang european, reprezentanți ai instituțiilor financiare internaționale, experți și exponenți ai mediului de afaceri din domeniul agricol.

Participarea ministrului Gherciu la conferință are loc în contextul recentei întrevederi cu E.S.Gudsi Dursun Oglu Osmanov, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Azerbaidjan la Chișinău și în continuarea discuțiilor inițiate, în luna februarie, de către delegația moldovenească la Baku, când s-a agreat stabilirea unor întrevederi cu producătorii de îngrășăminte minerale azere.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›