A umblat cu permis fals 15 ani și abia acum l-a prins poliția: Ce explicații a oferit vameșilor din Moldova un bărbat din Azerbaidjan

Un cetățean străin a fost prins la trecerea frontierei moldo-ucrainene, în punctul de trecere a frontierei Palanca cu permis de conducere fals. Bărbatul, cetățean al Azerbaidjanului, în vârstă de 44 de ani, a spus că a obţinut permisul în anul 2007, fiind ajutat de un prieten.

Foto: border.gov.md

În alt incident, polițiștii de frontieră au inițiat cercetări pe numele unui cetățean al Kîrgîzstanului. Bărbatul de 33 de ani a prezentat în cadrul controlului de frontieră trei acte kârgâze cu semne rezonabile de falsificare. Tânărul ar fi achitat 800 de dolari americani pentru perfectarea actului. În declarații a precizat că în anul 2021, la Istanbul ar fi identificat un cetățean care i-a perfectat permisul de conducere, certificatul de naștere și pașaportul.

Totodată, bărbatul a înmânat la control un alt pașaport autentic, însă avea aplicată de către autoritățile moldovenești o ştampilă neconformă. Justificarea a fost că aceste acte i-ar permite aflarea pe teritoriul Ucrainei, pentru o perioadă de timp mai lungă.

Actele falsificate au fost ridicate și transmise spre expertiză. Poliţiştii de frontieră din cadrul Direcţiei regionale EST continuă cercetările în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.



Pub