(video) Filmați de SIS, cu camere night vision: Polițiști de frontieră, mână-n mână cu contrabandiști de țigări. Luau între 4 și 7 mii euro pentru o „trecere”

Operațiune specială la frontieră. Angajații Poliției de Frontieră în comun cu Serviciul de Informații și Securitate și Procuratura Anticorupție a RM, cât și în conlucrare cu organele de resort din România, au desființat un grup, constituit din 15 persoane, specializat în contrabandă cu ţigări.

Foto: Poliția de Frontieră

Potrivit informațiilor, suspecții aveau roluri bine determinate, iar pentru a pune în aplicare activitatea infracțională aceștia operau în comun cu o altă grupare care prelua marfa, transbordată prin contrabandă.

„Pe parcursul a șase luni a fost cercetată activitatea infracțională a grupării criminale. Perioadă în care s-a documentat cinci livrări controlate a țigărilor peste segmentul „verde” al frontierei de stat. În acest sens, fiind acumulate probe relevante și desfășurate rețineri în flagrant.

Totodată, a fost stabilit că persoanele documentate au întreprins acțiuni de corupere a angajaților Poliției de Frontieră, ca ultimii să le asigure trecerea ilegală a frontierei de stat prin zona „verde” (alte locuri decât cele prevăzute pentru traversarea frontierei). Polițiștii de frontieră erau remunerați cu sume între 4000-7000 euro, pentru organizarea fiecarei treceri clandestine.

În prezent, de către echipa de documentare sunt desfășurate 12 percheziții în mai multe localități din regiunea de nord a RM, fiind reținute patru persoane.

Figuranții sunt cetățeni ai Republicii Moldova, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani. Pe fapt, persoanele procurau și depozitau marfa în apropierea frontierei ca ulterior să o transporte ilegal peste frontiera de stat”, se arată într-un comunicat emis de Poliția de Frontieră. 


Pub