Scandalul legat de dansul lui Kirkorov pe o cruce a ajuns în Duma de Stat: Cere procuraturii să investigheze „insulta adusă credincioșilor”

Filip Kirkorv s-ar putea alege cu un dosar penal, după concertul aniversar de la Kremlin, unde în timpul interpretării piesei „Maria Magdalena” a dansat pe o cruce. În acest sens, deputatul Alexander Boroday a anunțat că Duma de Stat din Rusia trimite o cerere la Procuratura Generală în temeiul articolului 148 din Codul penal al Federației Ruse (Insultarea sentimentelor credincioșilor), scrie SHOK.md.

Foto: SHOK.md

„Credincioșii s-au indignat nu doar de dansul lui Kirkorov, dar și de melodia interpretată „Maria Magdalene”. În creștinism, figura Magdalenei ocupă un loc special.

Rusia este o țară multi -confesională. Trebuie să respectăm sentimentele tuturor credincioșilor, indiferent de religia mărturisită ”, a menționat acesta pe Telegram.

Vezi video pe SHOK.md, cu dansul lui Kirkorov.



Și, omul de afaceri Konstantin Malofeev, a declarat pe canalul său Telegram că a depus o plângere la Procuratura Generală (PG) împotriva lui Kirkorov după „dansul pe cruce”.

„Este o insultă la adresa sentimentelor a milioane de credincioși”, a spus Malofeev, adăugând că Kirkorov „a pierdut legătura cu realitatea și cu oamenii”, odată ce a organizat un banchet pentru 500 de persoane „cu caviar negru, crabi și caracatițe”, costul căruia artistul însuși l-a estimat la „mai multe apartamente în Moscova”.



Pub