Franţa, prima mare ţară europeană care a autorizat operaţiunile platformei de criptomonede Binance

05 Mai 2022, 11:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Mai 2022, 11:32 // Actual //  Lupu Eduard

Franţa a devenit prima ţară europeană mare care a autorizat operaţiunile platformei de criptomonede Binance, care este cea mai mare din lume.

Compania este acum înregistrată ca furnizor de servicii de active digitale înregistrat de către autoritatea franceză de supraveghere a pieţei de valori, AMF, ceea ce îi permite să ofere servicii de tranzacţionare şi custodie pentru bitcoin şi alte criptomonede.

Binance este cea mai mare platformă de tranzacţionare de criptomonede la nivel global. Compania gestionează volume de tranzacţionare spot de peste 14 miliarde de dolari şi un volum de instrumente derivate de aproape 50 de miliarde de dolari într-o singură zi, potrivit datelor de la CoinGecko.

Autorizarea face din Franţa prima naţiune europeană importantă care a dat undă verde Binance. Compania este supravegheată în Lituania de autorităţile de reglementare împotriva spălării banilor din ţară şi solicită, de asemenea, înregistrarea la organul de supraveghere a sectorului financiar suedez.

Binance nu are un sediu oficial şi cândva s-a mândrit cu acest fapt. Dar compania încearcă acum să facă pace cu autorităţile de reglementare, după o reacţie de anul trecut din partea autorităţilor din numeroase ţări, inclusiv Regatul Unit, Italia şi Singapore.

Binance a căutat să atragă sprijinul Franţei, în ultima vreme. Fondatorul şi CEO-ul companiei, Changpeng Zhao, a susţinut o prezentare la un eveniment al industriei cripto la Paris, luna trecută, pentru a lansa un nou program de accelerare pentru aşa-numitele start-up-uri ”Web3”.

Firma s-a angajat, de asemenea, să investească 100 de milioane de euro în ţară. Changpeng Zhao, CEO-ul şi fondatorul Binance, a descris Franţa ca fiind ”foarte progresistă” în adoptarea cripto. ”În interacţiunile noastre cu ei, sunt mult mai avansaţi în înţelegerea lor şi sunt, de asemenea, mult mai progresişti în atitudinile lor. Sunt foarte stricti, Franţa are un organism de reglementare foarte strict. Dar au înţelegerile avansate pentru a merge cu asta”, a spus el pentru CNBC.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 17:45
 // Categoria: Economie // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 17:45 // Economie //  Lupu Eduard

Parlamentul a adoptat un nou set de măsuri pentru reducerea birocrației în sectorul economic. Un proiect care propune modificarea unor acte normative privind controlul activității întreprinzătorilor în Republica Moldova a fost aprobat în lectura a doua de către 57 de deputați.

Aceste modificări legislative au ca scop crearea unui sistem de control mai eficient și previzibil, reducerea povară controlului și a sancțiunilor inechitabile, precum și stimularea investițiilor. Potrivit autorităților, noile reglementări vor duce la o scădere a timpului necesar pentru procedurile de control cu cel puțin 56,7 mii de ore pe an și la economii de aproape 70 de milioane de lei pe an, prin reducerea numărului de sancțiuni și a potențialelor abuzuri din partea organelor de control.

Proiectul prevede că antreprenorii vor avea dreptul să conteste deciziile de control în instanță. De asemenea, sunt introduse sancțiuni pentru abuzurile inspectorilor, iar supravegherea internă a autorităților de control va fi îmbunătățită. Se va face o distincție clară între „recomandări” și „indicații” oferite de inspectori, iar planurile de control vor fi unificate, luând în considerare diferitele tipuri de agenți economici și riscuri.

Anterior, ministrul Economiei, declara că acum jumătate de an erau 20 de mii de inspectori din diferite instituții de stat la un număr de 50 de mii de companii.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău