În acest weekend, în centrul Chișinăului vor fi organizate mai multe evenimente culturale

targ paste
Foto: chisinau.md

Primăria Municipiului Chișinău a anunțat că în perioada 7-8 mai 2022, în centrul capitalei va fi desfășurat un șir de evenimente culturale, organizat de către municipalitate în contextul agendei planificate pentru sărbătorile pascale din acest an.

Astfel, sâmbătă, în data de 7 mai, la ora 11.00, în scuarul Porților Sfinte (Arcul de Triumf) va fi organizat Târgul meșterilor populari, în cadrul căruia vor fi înmânate diplome și va fi organizat un flashmob. De asemenea, se va desfășura o expoziție de picturi a laureaților concursului municipal „Icoana din sufletul copilului”, care va putea fi urmărit între orele 11.00 și 17.00, precum și un atelier de creație planificat pentru copii în „Căsuța iepurașului”, de la ora 12.00 până la ora 15.00. Potrivit autorităților, sărbătoarea va fi culminată cu un program artistic pascal cu recitalurile ansamblurilor etnofolclorice precum „Plăieșii”, „Crenguță de iederă”, „Romanița” etc.

Conform informațiilor, pentru a doua zi, duminică, 8 mai, ora 11.00, în scuarul Porților Sfinte este planificat un eveniment cultural cu interpretarea cântecelor pascale, sub genericul „Lumină din Lumină”.

Evenimentele sunt organizate de către Primăria Municipiului Chișinău în colaborare cu Centrul Național de Promovare și Conservare a Patrimoniului Cultural Imaterial și cu Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente