Endava creează mai multe oportunități pentru specialiștii IT la Bălți

Balti-114
Foto: Endava

Endava a deschis un nou laborator IT pentru studenți, de această dată la Universitatea „Alecu Russo” din Bălți. Laboratorul este al patrulea la număr din Republica Moldova și este destinat studenților universității pentru instruire în domeniul IT. Mai mult, compania oferă locuri de muncă specialiștilor în tehnologie localizați în Nordul țării.

Laboratorul dispune de laptopuri și tabla interactivă, care pot fi folosite în scop academic de către studenții USARB la disciplina de profil, dar și de către alte persoane înmatriculate pentru o instruire practică în domeniu. Deschiderea laboratorului de la Bălți reprezintă o oportunitate pentru studenții din nordul țării de a beneficia de un spațiu educațional dotat.

Prin intermediul acestei colaborări, compania Endava își manifestă interesul de a fi prezentă pe piața tech locală.

Veaceslav Panfil, DU Manager Endava Chisinau: „Unul din obiectivele noastre este să susținem comunitățile IT locale și să contribuim la creșterea și dezvoltarea lor, inclusiv prin investiții în educație și colaborarea cu universitățile. Ne dorim să fim prezenți inclusiv pe piața IT din Bălți și să oferim oportunități de angajare aici”.

Investiții în potențial și talente

Înființarea unui laborator destinat studenților de la Bălți face parte din strategia Endava de susținere a mediului academic și, implicit, a comunităților tech. Investiția în talentele din domeniul IT este una necesară și care ajută la configurarea unei viitoare pieți a forței de muncă în regiune.

„Lansarea laboratorului de studii Endava la Bălți ne aduce cu un pas mai aproape de comunitatea locală, de studenții pasionați de IT, care își doresc noi cunoștințe și bune practici de la profesioniștii în domeniu. Susținerea tinerilor încă de pe băncile facultății ne va ajuta la construirea unei pieți a forței de muncă foarte bine pregătită pentru toate provocările din viitor”, afirmă Nicolae Stropșa, Head of Applications Management & Data la Endava și coordonator al parteneriatelor cu universități din cadrul companiei.

Laboratorul are drept scop împărtășirea de experiențe și cunoștințe de la profesioniștii în domeniu, în speță specialiștii IT de la Endava, și studenții. Endava, în parteneriat cu USARB, va desfășura cursuri de instruire pentru studenți. Mai exact, tinerii vor avea posibilitatea să fie mentorați de către profesioniști în domeniu, să cunoască procese și tehnologii de ultimă generație, dar și să afle tendințele IT de pe piața internațională.

Natalia Gașițoi, rector USARB: „Apreciem gestul companiei Endava și îl vom utiliza la maximum. USARB își dorește să dezvolte această colaborare și va depune efort pentru a consolida un parteneriat durabil și eficient. Tehnologia avansează într-un ritm fără precedent și aduce inovații de la o zi la alta, iar asta face ca cererea pentru locurile de muncă în IT să crească exponențial. Lansarea unui nou laborator IT la USARB reiterează faptul că suntem atractivi pe piață, iar tot mai mulți tineri aleg acest domeniu pentru formare profesională.”

Susținerea comunității tech din Bălți

Endava colaborează cu instituțiile de învățământ superior din țară, în vederea consolidării parteneriatului academic.

Ion Bodrug, președintele Asociației pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale (ACETI): „Țin să subliniez această conlucrare excelentă dintre Universitatea și Endava, care au creat condiții de studii excelente pentru studenții noștri. Este un proiect pilot care ar putea fi preluat de multe alte companii pentru dotarea multiplelor aule a catedrelor de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.”

Laboratorul de la Bălți este al patrulea la număr, după cele trei deschise la Chișinău în Universitatea de Stat din Moldova, Academia de Studii Economice și Universitatea Tehnică.

La începutul lunii iunie curent, Endava planifică un meetup offline Connect IT la Bălți, dedicat comunității tech locale cu subiecte de interes din domeniile UX, Development, Agile și Testing.

Despre Endava

Endava este o companie publică de servicii IT, cu peste 20 ani de experienţă în domeniu, lucrând cu unele dintre cele mai cunoscute branduri în industrii ca cea Financiară, Asigurări, Telecomunicaţii, Media şi Technologie, Retail şi Bunuri de consum. Prin soluţiile sale de Digital Evolution, Agile Transformation şi Automation, Endava îşi ajută clienţii să atingă un nivel mai ridicat de interactivitate, flexibilitate şi eficienţă.

Endava avea 10 000 de angajați în decembrie 2021, localizați în birourile sale din Australia, Austria, Danemarca, Germania, Irlanda, Olanda, Singapore, Elveția, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și centrele de livrare din Uniunea Europeană: România, Bulgaria, Croația și Slovenia; Țările din Europa Centrală: Moldova, Macedonia de Nord, Serbia, Bosnia și Herțegovina; America Latină: Argentina, Columbia, Uruguay și Venezuela.

Alături de investiţiile făcute în consolidarea relaţiilor de lungă durată cu clienţii săi, Endava recunoaşte importanţa de a oferi angajaţilor săi oportunităţi de carieră pline de satisfacții și provocări.

În iulie 2018, Endava a fost listată la bursa din New York sub simbolul DAVA.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente