(foto) Un designer din Kiev a creat trei schițe ale unui posibil viitor Complex memorial în orașul Irpin

Irpin
Foto: instagram.com/ivan_ogienko_design

Designerul ucrainean Ivan Ohienko a creat un proiect al unui posibil viitor complex memorial în Irpin. Designerul a postat o câteva imagini pe contul său de Instagram.

„Complexul memorial al podului din Irpin vine să păstreze o parte din vechiul pod și de a construi altul lângă memorial”, a scris Ivan pe Instagram.

Potrivit ideii sale, lângă podul distrus ar trebui construit un nou pod, iar sub cel vechi să fie create sculpturi ale oamenilor care se ascundeau  acolo în timpul bombardării regiunii Kiev de către miliarii ruși. În fața acestui memorial, pe malul celălalt urmează să fie amenajată o faleză.

instagram.com/ivan_ogienko_design
instagram.com/ivan_ogienko_design
instagram.com/ivan_ogienko_design

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de INTERIOR DESIGN (@ivan_ogienko_design)

Vă amintim că, recent, o echipă de arhitecți din Chișinău a creat schița unui memorial pe podul distrus din orașul Irpin. „Este un monument inspirat din Monumentul fondatorilor orașului Kiev, unde barca va fi folosită ca simbol al renașterii naturii si a oamenilor, arătând ca orice s-ar întâmpla atât oamenii, cât și natura își vor găsi calea de a supraviețui și a înflori. Astfel, pe acel pod va apărea un simbol al speranței, o oază de viață”, se arată într-un comentariu al companiei Gorgona despre memorialul care ar putea fi creat pe podul din Irpin.

Gorgona Architecture & Design//Facebook
Gorgona Architecture & Design//Facebook
Gorgona Architecture & Design//Facebook

Președintele Ucrainei, Volodâmâr Zelenski, a anunțat pe 16 aprilie că este nevoie de creat mai multe complexe memoriale despre război, iar una dintre acestea ar trebui să fie podul din Irpin, singura cale de evacuare a oamenilor în timpul războiului. Podul făcea legătură dintre orașele Irpin și Bucea cu Kievul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente