image
Sursa foto: jurnal.md

Reacția Ambasadei Marii Britanii la declarația lui Lavrov, că RM „este târâtă în NATO”: Condamnăm fluxul de știri false

Amabasada Marii Britanii la Chișinău condamnă declarația ministrului rus de externe Serghei Lavrov, care a menționat la 29 aprilie într-un interviu pentru agenția de presă Al Arabiya că „Moldova este târâtă în NATO”.

Ambasada Marii Britanii la Chișinău califică drept crasă și falsă această declarație. „Regatul Unit și aliații săi din NATO respectă pe deplin neutralitatea Moldovei, definită în articolul 11 din Constituția Republicii Moldova.

Salutăm și sprijinim apelul la calm al Guvernului Republicii Moldova ca răspuns la recentele evenimente alarmante din regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Condamnăm și regretăm fluxul constant de știri false vehiculate în diverse surse media”, se arată într-un comunicat emis de misiunea diplomatică britanică.

Instituția a mai precizat că în pofida opiniilor exprimate într-o serie de articole apărute recent în presa internațională, nu are niciun motiv să creadă că Republica Moldova se află în pericol iminent de agresiune militară.

Misiunea noastră diplomatică continuă să lucreze la Chișinău și este în totalitate concentrată pe consolidarea relațiilor bilaterale cu Republica Moldova. Salutăm politicile reformiste asumate de Guvernul Republicii Moldova și comunicarea publică responsabilă, care face față provocărilor deliberate țintite de cei care se pare că ar încerca să submineze stabilitatea și securitatea în țară.

Reiterăm aprecierea noastră pentru modul în care Guvernul și societatea moldovenească au răspuns la fluxul de refugiați din Ucraina, care au fugit din calea invaziei ruse”, se mai spune în nota informativă a Ambasadei.

Precizăm că fiind solicitat în cadrul interviului să spună dacă așa numita „operațiune specială a Rusiei” vizează și teritoriul RM, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus că cetățenii RM ar trebui să fie îngrijorați, „pentru că sunt târâți în NATO” și nu crede că acest aspect „va ajuta la securitatea Republicii Moldova”

Noutăţile partenerilor

comentarii: