image
Sursa foto: Profimedia

Lucrul de care Pep Guardiola se teme cel mai mult înainte de meciul cu Real Madrid: "Asta îl așteaptă miercuri!"

Manchester City o întâlnește miercuri seară pe Real Madrid, în deplasare, în cadrul manșei retur a semifinalei Champions League.

"Cetățenii" pornesc cu avantajul unui gol, după 3-2 în meciul de pe Etihad, însă reușita în plus ar putea reprezenta și un dezavantaj, având în vedere "remontada" reușită de spanioli cu PSG, dar și cu Chelsea.

Despre partida de pe Santiago Bernabeu a vorbit și Gary Neville (47 de ani), una dintre legendele lui Manchester United. Fostul internațional englez a explicat că cea mai mare temere a lui Guardiola pentru meciul cu Real Madrid va fi capacitatea "albilor" de a întoarce scorul.

"Este un meci monstruos pentru Manchester City. Meciul cu Real Madrid va fi un eveniment. A fost și cel de data trecută, dar miercurea asta va fi ca meciul secolului la categoria grea.

Joacă un club istoric, care pur și simplu are o rezistență încorporată în această competiție și care lovește mult deasupra capacității ei actuale.

Real Madrid a fost pe muchie de cuțit de câteva ori, dar s-a ridicat, iar de acest lucru se va teme Pep cel mai mult.

Indiferent de cât de bine joacă City, de cât de bun este fotbalul lor, de câtă posesie ar avea, va înfrunta o bestie periculoasă care nu știe când să cedeze, când să se oprească sau când să arunce prosopul. Asta îl așteaptă miercuri", a explicat Neville, conform Team Talk.

Antrenorul "cetățenilor", Pep Guardiola (51 de ani), a avut parte de un moment bizar la conferința de presă premergătoare meciului.

Un jurnalist spaniol l-a întrebat dacă elevii săi le vor oferi "garda de onoare" celor de la Real Madrid pentru câștigarea La Liga, întrucât rivalii de la Atletico Madrid nu vor să o facă.

Guardiola a fost surprins de întrebare și inițial a crezut că jurnalistul îi cere părerea despre refuzul celor de la Atletico.

După ce și-a dat seama care este, de fapt, întrebarea, tehnicianul a explicat că echipa sa nu este nevoită să facă acest gest, din moment ce meciul de miercuri seară are loc în cadrul unei competiții diferite.

Jurnalist: "Le veți oferi 'garda de onoare' celor de la Real Madrid mâine, din moment ce au câștigat La Liga?"

Pep Guardiola: "Ce? Nu am nicio opinie în legătură cu asta. Nu mă privește ce se întâmplă în La Liga. Acesta este un meci de Champions League"

Jurnalist: "Deci nu veți oferi una?"

Pep Guardiola: "Ce anume?"

Jurnalist: "O gardă de onoare"

Pep Guardiola: "Noi? E o chestiune ce ține de UEFA. Nu înțeleg de ce mă întrebi ceva legat de La Liga, de faptul că Real Madrid a devenit campioană. Ca purtător de cuvânt al acestui club, eu îi felicit. Dar participăm într-o altă competiție", a fost dialogul dintre cei doi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: