image
Sursa foto: Profimedia

Surpriză imensă anunţată de Financial Times. Cine poate conduce Chelsea dacă o cumpără americanii

Peste 4 miliarde de lire sterline, adică 4,75 miliarde de euro, este preţul cel mai probabil pentru care se va vinde Chelsea Londra, iar britanicii fac deja planul pentru distribuirea banilor.

În cursă au mai rămas doi candidaţi, iar favoritul este dispus să lase gruparea londoneză spre administrare actualilor conducători, preşedintele Bruce Buck (76 de ani) şi directorul Marina Granovskaia (47 de ani).

Consideră că în acest fel capătă un avantaj important faţă de celălalt contracandidat.

Un consorţiu american condus de Todd Boehly, proprietarul echipei de baseball Los Angeles Dodgers, a fost ales săptămâna trecută pentru continuarea negocierilor. Tratativele ar avea termen limită pentru vineri.

Celălalt "finalist" este Jim Ratcliffe, unul dintre cei mai bogaţi britanici, care ar fi depus o ofertă de 4,25 miliarde de lire sterline pentru cumpărarea clubului,

Cei doi conducători actuali ai clubului au primit propunerea din partea americanilor, precizează Financial Times că a aflat de la trei persoane, şi urmează să-şi dea acordul sau să refuze.

Julian Knight, preşedintele Comitetului Digital, Cultură, Media şi Sport, nu pare încântat de această posibilitate pentru că "orice continuitate a regimului Abramovich la Chelsea este neliniştitoare.

Trebuie să existe transparenţă în jurul întregului proces de vânzare pentru a ne asigura că totul se face legal", a declarat deputatul conservator.

În cursa pentru Chelsea s-au mai aflat magnaţii Josh Harris şi David Blitzer, respectiv Stephen Pagliuca şi Larry Tanebaum, aceştia din urmă implicaţi şi în baschetul nord american. Şi unii şi ceilalţi se pare că erau gata să continue cu Buck-Granovskaia.

Buck şi Abramovich au colaborat încă din anii '90 în afacerile din domeniul petrolier şi, ulterior, l-a sfătuit pe Abramovich să cumpere Chelsea în 2003. Este preşedintele clubului din 2004. A respins apelativul "mâna dreaptă a lui Abramovich" şi a glumit că este, poate, "degetul mic de la piciorul stâng" al oligarhului.

Marina Granovskaia s-a angajat la Sibneft în 1997 şi mai târziu l-a reprezentat pe oligarh în Consiliul de Administraţie de la Chelsea. Ea a fost consilierul principal al lui Abramovich timp de două decenii.

Procesul de vânzare a clubului a fost îngreunat de o datorie de 1,5 miliarde de lire sterline către Abramovich, dar magnatul rus a anunţat că va renunţa la datorie şi va dona veniturile victimelor războiului din Ucraina.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: