image
Sursa foto: FJȘC

Jurământul Jurnalistului, eveniment organizat la USM în contextul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei // FOTO

Evenimentul cu genericul: „Jurământul Jurnalistului şi cel al Comunicatorului” a avut loc miercuri la Universitatea de Stat din Moldova (USM), în contextul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, marcată la 3 mai.

La eveniment au fost prezenţi rectorul USM, Igor Şarov, invitatele de onoare Oxana Iuteş şi Ludmila Andronic, absolvente ale Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării (FJŞC), cu o bogată activitate profesională, un grup de profesori universitari din Bulgaria, aflaţi în vizită la USM, colectivul didactic şi studenţii facultăţii.

Ceremonia a început prin onorarea Imnului de stat al Republicii Moldova, după care studenţii, viitorii jurnalişti şi comunicatori au depus jurământul profesional, obligându-se să respecte Codul Deontologic al Jurnalistului şi normele etice, să activeze onest și dedicat.

Decana FJŞC, Victoria Bulicanu, a menţionat că acesta este unul din cele mai importante, festive şi solemne evenimente organizate în cadrul Facultăţii de Jurnalism. „Vă asumați astăzi niște principii și niște valori, importante, pe care să le aplicaţi în munca voastră de fiecare zi. Să nu uitaţi ceea ce v-aţi asumat astăzi, prin depunerea jurământului”, a spus Victoria Bulicanu.

FJȘCFJȘC
FJȘCFJȘC
FJȘCFJȘC
FJȘCFJȘC

Noutăţile partenerilor

comentarii: